smarald tennis club

Ce-Se-Meee, promisiuni multe, fotbal puțin, puncte și mai puține… doar bani mulți

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Într-o lume a fotbalului plină de speranțe și așteptări, atât la nivel municipal, județean, cât și național, există momente când conducerile tehnice și administrative ale unei echipe implicate și dedicate (nu cred că este cazul la clubul sătmărean…) sunt nevoite să se confrunte cu realitatea și să ia atitudine pentru a ieși din pasa proastă.

CSM Olimpia Satu Mare se află în mijlocul unei astfel de perioade, în ciuda promisiunilor înflăcărate făcute la începutul sezonului cu privire la obiectivul de a promova în liga a doua, la finalul turului de campionat echipa sătmăreană a acumulat doar 14 puncte, la egalitate de puncte în clasamentul seriei cu CSM Sighetu Marmației, o echipă mult mai modestă, fără obiective mărețe în acest sezon și cu un buget muuuult mai mic față de CSM-ul sătmărean, dar care a arătat un fotbal mult mai plăcut ochiului. 

Este o situație dezamăgitoare pentru suporterii CSM Olimpia, care așteptau să vadă echipa reușind să atingă obiectivul propus, în schimb, în ultimele șase meciuri, CSM Olimpia nu a reușit să obțină nicio victorie, a obținut cinci rezultate de egalitate, două dintre ele fără gol marcat. Aceste rezultate ridică întrebări serioase cu privire la ce s-a întâmplat cu această echipă finanțată cu mulți bani din buzunarele sătmărenilor și ce direcție a ales să urmeze.

Unul dintre aspectele cele mai dezamăgitoare din acest tur de campionat este jocul oferit de echipa pregătită de managerul Cosmin Iuhas (nu râdeți, așa ne este prezentat pe paginile de socializare) și de directorul tehnic Florin Fabian, puținii spectatori care încă mai rămân la meciurile echipei nu se văd răsplătiți pentru devotamentul lor. Jocul echipei lasă mult de dorit, cu o lipsă de coeziune și creativitate evidente. Sistemul defensiv pare vulnerabil, iar atacul nu a reușit să se ridice la așteptările fanilor, poate doar ale conducerii clubului ::))

Astfel, la jumătatea sezonului regular, cifrele CSM-ului sătmărean arată astfel: 

- 3 victorii (nou-promovata Crişul Sântandrei, retrogradata din sezonul trecut Sănătatea Servicii Publice și codașa Minaur Baia Mare);

- 5 rezultate de egalitate (Olimpia MCMXXI Satu Mare, Lotus Băile Felix, CSM Victoria Carei, Minerul 1947 Ocna Dej și SCM Zalău);

- o înfrângere, pe teren propriu, cu CSM Sighetu Marmaţiei;

- atacul sătmărenilor a fost modest în primele 9 etape ale sezonului, cu doar 14 goluri marcate, Viorel Chinde și Moussa Samake, cu câte 4 goluri (ambii cu câte o dublă), fiind golgheterii echipei, iar Nandor Pop, Alexandru Copaci, Raul Vidrășan, Răzvan Lazăr, Adrian Ștef, Adrian Micaș au marcat câte un gol. 

- nici apărarea nu s-a ridicat la un nivel prea înalt (11 goluri primite), fiind cea mai slabă dintre echipele de pe podium, SCM Zalău (locul 1) șiLotus Băile Felix (locul 2) primind împreună 11 goluri în cele 9 etape ale turului.

În timp ce toată lumea înțelege că fotbalul este un sport imprevizibil și că înfrângerile și rezultatele de egalitate pot apărea, există o mare diferență între acestea și evoluția slabă și lipsa de consistență a echipei. Conducerea CSM Olimpia Satu Mare trebuie să se oprească și să se gândească serios la direcția pe care o ia echipa și să identifice cauzele acestui declin.

Una dintre probleme ar putea fi lipsa unui plan de joc bine definit (sună bine în teorie) sau instabilitatea la nivelul lotului, transferurile neinspirate ar putea contribui, de asemenea, la starea de nesiguranță a echipei. Este esențial să se stabilească un echilibru și o viziune clară pentru viitorul echipei dacă vor să-și îndeplinească obiectivele.

În concluzie, CSM Olimpia Satu Mare se află într-un moment dificil din punct de vedere fotbalistic, cu performanțe slabe și o lipsă de direcție clară. Este nevoie de o revizuire serioasă a strategiei și de măsuri concrete pentru a redresa situația. Iubitorii fotbalului sătmărean, indiferent de numărul lor, merită mai mult decât evoluțiile dezamăgitoare din prezent, iar clubul are o datorie față de aceștia să găsească soluții și să se ridice la înălțimea promisiunilor făcute înaintea sezonului.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii