smarald tennis club

Judo | Finala Campionatului Național de Judo U16, în weekend, la Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În weekend, Sala LPS ”Ecaterina Both” din Satu Mare va fi gazda finalei Campionatului Național de Judo U16 (juniori 3) individual feminin și masculin.

La competiție sunt înscriși peste 300 de sportivi de la 70 de cluburi din țară, iar printre aceștia sunt și cinci sportivi de la CSM Satu Mare.

”După trei ani de ”secetă”, în sfârșit reușim să organizăm la Satu Mare din nou o finală a Campionatului Național, de această dată la categoria de vârstă U16. La competiție participă și sportivii de la CSM Satu Mare Giulia Pașca (ctg. 40 kg), Carina Pașca (ctg. 44 kg), Adina Micaș (ctg.+70 kg), Rareș Pașca (ctg. 55 kg) și Dragoș Polgar (ctg. 60 kg). Toți au șansă la o medalie cât mai strălucitoare, în anii precedenți fiind campioni naționali și multipli medaliați la diferite competiții. La finalul competiției U16, cei mai bine clasați sportivi intră în vizorul selecționerului de la lotul național U18, la această categorie fiind și Centru Olimpic, așa că este o selecție foarte importantă pentru lotul U18”, a transmis Marian Halas.

Vineri va avea loc validarea documentelor sportivilor participanți (13:00 - 18:30), cântarul oficial/categorii , ședința tehnică și tragerea la sorți. Sâmbătă, de la ora 09:00, vor avea loc întrecerile la feminin - 40 kg,- 44 kg, - 48 kg, - 52 kg, - 57kg, -63kg și masculin -42kg, - 46 kg, - 50 kg, - 55 kg, -60 kg, -66 kg, iar duminică, tot de la ora 09:00, la feminin -70 kg, +70 kg, masculin -73 kg, -81 kg, +81 kg.

”Vreau să transmit mulțumiri Clubului Sportiv Municipal Satu Mare și Primăriei municipiului Satu Mare pentru sprijinul acordat, în calitate de coorganizator alături de Federația Română de Judo. Cred că pentru municipiul și județul Satu Mare este un moment de bucurie, prin acest eveniment Satu Mare apare pe harta judo-ului românesc și este o dovadă că lucrurile se mișcă în familia judo-ului sătmărean, deoarece Federația nu oferă oricui șansa să organizeze o finală de Campionat Național. Sperăm ca și în viitor să avem ocazia să organizăm evenimente de asemenea anvergură”, a spus antrenorul Halas.

Din partea Federației Române de Judo vor fi prezenți secretarul general - Gheorghe Savu, prim-vicepreședintele Sorin Bercean, președintele Colegiului Central al Arbitrilor Marius Jebeleanu. Meciurile vor fi conduse de 25 de arbitri și alți cinci oficiali ai FRJ.

”Avem așteptări mari, eu cel puțin am așteptări foarte mari, deoarece am muncit din greu anul acesta și vreau să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, a declarat Adina Micaș, care va lupta la categoria +70 kg. Adina este vicecampioană națională la U18, se pregătește de două ori pe zi la Centrul Național de la Deva și își dorește să lupte la Europene, Mondiale și la Olimpiadă. 

”Ne-am antrenat din greu și sperăm să obținem rezultate bune la finala Campionatului Național. Pentru mine o să fie o competiție dificilă, am doi adversari pe care i-am urmărit și care sunt buni, dar cred că îi voi bate”, a declarat Dragoș Polgar, care va lupta la categoria 60 kg și care este campion național U18 și are un bronz la Balcaniadă.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii