smarald tennis club

Liga 3 | CSM Satu Mare, gata pentru noul sezon. Obiectivul, același ca sezonul trecut

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa de fotbal din cadrul Clubului Sportiv Municipal Satu Mare este pregătită pentru noul sezon al ligii a treia și, la fel ca sezonul trecut, are ca obiectiv clasarea în primele șase echipe ale seriei a zecea.

Astăzi, la Stadionul Olimpia ”Daniel Prodan” din Satu Mare, directorul CSM Satu Mare, Mureșan Istvan, alături de antrenorul Ritli Zoltan au susținut o conferință de presă în care au prezentat lotul de jucători, care cu excepția austriacului Stajic Filip (20 ani) este alcătuit din jucători sătmăreni, dar și obiectivul echipei în sezonul 2021/2022. În acest sezon echipa va avea un buget mai mare față de sezonul trecut, sistemul competițional având 10 etape în plus, iar bugetul de salarii a crescut cu aproximativ 10% datorită lotului mai numeros.

liga3 muresan istvan ritli zoltan

”În această vară, împreună cu antrenorul echipei, Ritli Zoltan, am lucrat să întărim echipa, iar obiectivul a rămas aceleași de sezonul trecut - clasarea în prima jumătate a clasamentului. Eu consider că am reușit să întărim echipa pentru a îndeplini obiectivul, am transferat jucători foarte talentați, tineri, de mare perspectivă: Tudor Moldovan, Dobrai Eduard și Stajic Filip (jucător austriac). Cu excepția lui Stajic, restul echipei este din județul Satu Mare și suntem mândri de acest lucru. Bugetul echipei de fotbal a crescut, însă nu semnificativ, cauza acestei măriri fiind modificarea sistemului competițional, înloc de 18 etape (n.r. câte au fost sezonul trecut) vom avea 28 etape. Sperăm ca pandemia să nu ne încurce și în acest sezon și să reușim să ne atingem obiectivul”, a declarat directorul CSM, Mureșan Istvan.

Față de sezonul trecut, lotul de jucători al CSM-ului a suferit modificări, de la echipă au plecat cinci jucători (Florin Chitaș, Nyeki Kevin, Niylvan Rareș, Marian Zima și Ilyes Daniel) și au venit alți șapte jucători (Tudor Moldovan (FCSB), Dobrai Eduard (FCSB), Ciprian Brata, Stajic Filip, Antonio Pașca (LPS Satu Mare), Răzvan Aspru (LPS Satu Mare - accidentat) și Rareș Oșan

”Din păcate, sezonul trecut a fost destul de dificil, mai mult ne-am luptat cu pandemia, ca joc și ca echipă trebuia să fim în prima parte a clasamentului… Anul acesta am încercat să îmbunătățim lotul, să fim mai buni ca anul trecut și am reușit să facem transferuri foarte bune pentru a avea o concurență la nivelului lotului. Acum avem soluții, putem să rulăm jucătorii, putem să schimbăm echipa de la etapă, la etapă, sau să aducem un plus pe parcursul meciurilor. Programul de pregătire a decurs bine, am avut mai multe jocuri de pregătire, în care am putut să analizăm valoarea jucătorilor, să găsim formula de start și sistemul de joc. Obiectivul din acest sezon este clasarea în primele șase echipe, iar pentru asta mergem la victorie la fiecare meci și ne dorim să scoatem maxim din fiecare joc. Avem o echipa tânără, combinată cu jucători cu experiență și eu cred că o să facem o figură frumoasă în acest campionat, deoarece suntem mai puternici ca anul trecut”, a declarat Zoltan Ritli.

CSM Satu Mare: Alex Cădar, Daniel Oșan, Rareș Oșan - Niyeki Mark, Ritli Raul, Călin Vădan, Svarczkopf Istvan (cpt.), Barth Kevin, Tudor Moldovan, Dobrai Eduard, Zsiga Ervin, Gabriel Cădar, Flaviu Ionescu, Luca Tincu, Florin Mureșan, Nyilvan Bogdan, Mihai Băbuț, Denis Baior, Jakab Martin, Antonio Pașca, Raul Ziman, Ciprian Brata, Stajic Filip, Răzvan Aspru;

Antrenori: Ritli Zoltan și Csik Tiberiu;

Antrenorul Ritli Zoltan a declarat că în această vară a purtat discuții cu mai mulți jucători sătmăreni (Vasile Pop, Mircea Donca, Dani Lung, Adi Ciul, Gabriel Caba, Lucian Contra, Denis Cubaș, Vaida Rolland, Adrian Bura, Daniel Feier, Tilinger, Bakai), însă pretențiile financiare ale acestora au fost prea mari, unele chiar exagerate.

CSM Satu Mare va juca în prima etapă a sezonului 2021/2022, sâmbătă, 28 august, de la ora 18:00,în deplasare la CA Oradea, echipă ce a încheiat sezonul trecut pe locul 4 în seria 10, cu 27 puncte (8 victorii, 3 egaluri, 7 înfrângeri). De altfel, miercuri, 25 august, în turul 3 al Cupei României, CAO a învins cu scorul de 1-0 SCM Zalău și s-a calificat în turul următor al competiției.

”În prima etapă ne dorim să pășim cu dreptul. CAO este o echipă omogenă cu jucători foarte talentați, de perspectivă și care joacă de aproximativ 5 ani împreună, iar în următorii doi ani doresc să promoveze. Au buget bun și condiții excelente, fiind o societate public-privată”, a mai spus Ritli.

Program Liga 3, Seria 10, etapa 1:

Vineri, 27 august (ora 18:00):

CFR 1907 Cluj II - Lotus Băile Felix

Luceafărul Oradea - Sportul Şimleu Silvaniei

Sâmbătă, 28 august (ora 18:00):

CA Oradea - CSM Satu Mare

Someşul Dej - Minaur Baia Mare 

Progresul Şomcuta Mare - SCM Zalău

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii