Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Centru olimpic de spadă masculin, la Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
În momentul de față, în România nu mai există niciun Centru Olimpic la spadă masculin, iar de la începutul anului viitor, Satu Mare ar putea găzdui un asemenea centru. În trecut, la Satu Mare a fost un Centrul Olimpic la sabie masculin/feminin.
În această săptămână, deputatul UDMR Magyar Lorand și antrenorul sătmărean Csiszár Ferenc au avut o întâlnire cu Laura Badea - președintele Federației Române de Scrimă, pentru a înființa un centru olimpic la spadă masculin. La finalul întâlnirii, Magyar Lorand s-a arătat mulțumit: ”A fost un prim pas important, discuția a fost constructivă. Suntem optimiști și sperăm că acest proiect se va putea materializa în curând”.
  • ”Urmează să fie trimise câteva acte către Federația Română de Scrimă, ulterior trebuie să primim o hotărâre de la COSR și apoi putem începe treaba. Eu cred că începând cu 1 februarie 2018, la Satu Mare vom avea un Centru Olimpic la spadă masculin”, a declarat pentru www.sportulsatmarean.ro, deputatul UDMR, Magyar Lorand.
Centrul Olimpic de la Satu Mare va fi destinat sportivilor cu vârsta de până la 20 ani, iar când se va materializa acest proiect, COSR va plăti salariile a doi antrenori, iar pentru cei cinci sportivi, care vor face parte din Centru, se vor achita cheltuielile de masă și cazare.
  • ”Nu este o condiție obligatorie ca sportivii să fie sătmăreni, însă, în momentul de față, Satu Mare dispune de 4-5 sportivi potriviți pentru acest proiect”, a mai spus Magyar Lorand.
De asemenea, Primăria municipiului Satu Mare are un proiect de modernizare a sălii de scrimă ”Alexandru Csipler” prin programul operațional regional, valoarea investiției va fi de 3,3 milioane de lei.
 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu