Performanță | Olimpia MCMXXI Satu Mare a câștigat Cupa României - faza județeană

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Formația sătmăreană, pregătită de Nelu Donca, s-a impus în ultimul act al Cupei României - faza județeană în fața celor de la Talna Orașu Nou la loviturile de departajare, după ce la finalul celor 90 minute, scorul a fost egal 1-1.

Pentru Olimpia, câștigarea fazei județene a Cupei României este o performanță extraordinară având în vedere că în urmă cu o săptămână s-a împlinit un an de la  anunțarea trialului Olimpiei MCMXXI cu scopul de a face o selecție de jucători pentru noua echipă. De altfel, pe lângă câștigarea Cupei, jucătorii sătmăreni au avut o evoluție excelentă pe parcursul sezonului 2018/2019 din Liga 5, cu victorii pe linie și implicit promovarea în liga a patra a fotbalului județean sătmărean.

Despre meciul disputat în această seară pe Stadionul Someșul din Satu Mare nu sunt foarte multe de spus, startul meciului aparținând sătmărenilor, care au deschis scorul prin Răzvan Vonet, cu un șut din afara careului, după care încet-încet jucătorii pregătiți de Lucian Homorozan au pus stăpânire pe joc, însă până la pauză nu s-a mai înscris și Olimpia a intrat în avantaj la cabine.

Repriza secundă a fost dominată de jucătorii Talnei, care, pe lângă golul marcat de Ioan Boje în minutul 76, au trimis de două ori mingea în bară și au mai avut două situații de ”singur cu portarul”, însă până la finalul celor 90 minute nu s-a marcat și s-a trecut la executarea loviturilor de departajare.

Pentru Olimpia au marcat Florin Puți, Răzvan Vonet, Denis Chivari și Bogdan Ile, în timp ce pentru Talna au marcat Alin Negru și Ioan Boje, șutul lui Casian Bere a fost apărat de portarul Vlăduț Duca, iar tânărul Michel Fedorca a trimis peste poartă. 

  • ”Este un vis împlinit, un vis în care puțini au crezut dar astăzi cred tot mai mulți.  De ani de zile nu am văzut o asemenea atmosferă la un meci disputat de o echipă de liga a 5 a. S-a cântat și încurajat 90 de minute plus. Jucătorii trebuie felicitati pentru modul în care au suportat un ritm infernal de cinci meciuri în două săptămâni. Dăruirea pe care au arătat-o de-a lungul anului le face cinste și îi înscrie în vechea și noua istorie a Olimpiei. Cupa României nu s-a încheiat, sperăm si promitem să ne străduim să ajungem cât mai departe pentru a reprezenta județul cum se cuvine în cea mai importantă competiție din istoria Olimpiei și a fotbalului sătmărean”, ne-a transmis conducerea echipei imediat după meci.

Cupa României | Finala | Olimpia MCMXXI Satu Mare 1 - 1 Talna Orașu Nou (4-2 după loviturile de departajare)

Marcatori: Răzvan Vonet (min. 19)/ Ioan Boje (min. 76);

Stadion: Someșul Satu Mare;

Arbitru: Rareș Vidican;

Asistenți: Ciprian Danșa și Alex Corb;

Observatori: Constantin Por (arbitri) şi Zoltan Pataki (oc);

Olimpia MCMXXI Satu Mare: Vlăduț Duca - Bogdan Ile, Nagy Leonard, Călin Turșuc (cpt.), Gheorghe Filimon, George Lăpușn, Răzvan Vonet, Denis Chivari, Cuth Ioan, Florin Puți, Srepler Erich;

Rezerve: Adrian Crișan - Sergiu Pop, Mihai Marius, Lakatos Istvan, Mihaio Sician, Nagy Norbert, Patrick Mitrașca;

Antrenor: Nelu Donca;

Talna Orașu Nou: Daniel Miclea - Radu Zaharia, Ioan Boje, Casian Bere, Lucian Homorozan, Zaszlati Florin, Kovacs Attila, Erdei Sandor, Denis FIlip, Rareș Demina, David Medve;

Rezerve: Michel Fedorca, George Botos, Alin Negru, Bute Janos, Denis Vasvari, Dumitru Torz, Alex Velea;

Antrenor: Lucian Homorozan.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

energy kardio club iunie 2019

Rezultate și clasamente fotbal județean

  1. L 4A
  2. L 4B
  3. L 4C
  4. Liga 5A
  5. Liga 5B
Rezultate Liga 4, seria A
02-06-2019 18:00
Sportul Botiz 2 : 2 AS Livada
25-05-2019 12:00
Victoria Apa 0 : 2 Energia Negreşti
24-05-2019 18:00
Dacia Medieşu Aurit 0 : 4 Talna Oraşu Nou
22-05-2019 12:00
Talna Oraşu Nou 7 : 0 Voinţa Lazuri
19-05-2019 18:00
Venus Dumbrava 4 : 0 Voinţa Lazuri
Talna Oraşu Nou 4 : 1 Turul Micula
Team
Played Points
1 Talna Oraşu Nou 22 60
2 Energia Negreşti 22 60
3 Speranța Halmeu 20 39
4 Turul Micula 20 37
5 Victoria Apa 22 33
6 AS Livada 22 30
7 Dacia Medieşu Aurit 21 28
8 Venus Dumbrava 21 21
9 Voinţa Lazuri 21 20
10 Someşul Odoreu 20 19
11 Sportul Botiz 21 14
12 Egri Sasok Agriş 20 4

global

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii