Rugby | CSM Știința Baia Mare și CS Dinamo joacă sâmbătă pentru titlul de campioană a Ligii Naționale de Rugby

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

CSM Știința Baia Mare și CS Dinamo joacă sâmbătă, 9 decembrie, pentru titlul de campioană a României. Meciul are loc pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, de la ora 13:00 și poate fi urmărit în direct pe Prima Sport 3, Orange Sport 4 și pe Rugby Tv (platforma rugbyromania.ro).

Baia Mare, echipa care în ultimii ani a dominat rugby-ul românesc, campioana en-titre, joacă a 14-a finală consecutivă. După ce anul trecut au stabilit un nou record în istoria recentă a competiției, cucerind de patru ori consecutiv titlul de campioană, anul acesta se află în fața doborârii propriului record. De partea cealaltă, Dinamo nu a mai ridicat trofeul de campioană a României de 15 ani, în 2008, învingând Steaua cu 6-0, atunci fiind și ultima dată când trofeul a poposit la București.

Alexandru Alexe de la CSM Știința Baia Mare și Tudor Boldor de la CS Dinamo au vorbit despre această finală. Dacă Alexe se află înaintea celui de-al cincilea titlu cu maramureșenii, Boldor joacă pentru a cuceri în premieră titlul de campion al României.

„A 14-a finală consecutivă pentru Baia Mare, este o nouă pagină in istoria clubului și de ce nu, sperăm să fie și o nouă filă în istoria rugbyului românesc pentru că dacă anul trecut deveneam prima echipă din istoria recentă a rugbyului nostru care cucerea patru titluri consecutive de campioană, acum avem șansa să scriem un nou record, al cincilea titlu consecutiv. Avem o motivație uriașă, știm că putem face acest lucru, consider că avem cel mai omogen grup din ultimii cinci ani.

Va fi un meci foarte greu, fizic și de orgolii pentru că cei de la Dinamo așteaptă de foarte mult timp această finală, își doresc titlu de campioni și vor da totul ca să-l câștige. Presiune este și a fost dintotdeauna pe noi pentru că este o echipă pentru care contează doar primul loc și întotdeauna a fost greu să ajungi în vârf, dar și mai greu să te menții acolo. Pentru mine este a cincea finală pe care o joc cu Baia Mare, practic de când am venit aici am jucat cu Baia Mare finala și am câștigat-o și îmi doresc să păstrez această serie de victorii. Ținând cont de faptul că în primăvară m-am accidentat și apoi m-am operat la genunchi, să fiu titular în această finală înseamnă enorm de mult pentru mine având în vedere câtă muncă am depus în această vară pentru a reveni pe teren.

Meciurile pe care le-am disputat luna trecută în Super Cup m-au ajutat foarte mult ca să îmi regăsesc forma, să progresez, iar la nivel de echipă ne-au ajutat să recreăm legătura în echipă după o perioadă lungă în care mulți colegi au fost plecați la lotul național”, a declarat Alexandru Alexe.

„Atmosfera este una bună. Ne-am bucurat după victoria din semifinală și a fost important pentru moralul echipei să accedem în finală. Ne dorim să câștigăm. Nu ne mulțumim doar cu victoria din semifinală. Avem un grup tânăr care își dorește și are puterea să câștige campionatul. Cred că în ceea ce privește punctul nostru forte este faptul că există un echilibru între grămadă și treisferturi. Pachetul nostru de înaintare și-a arătat forța în meciurile anterioare, inclusiv in semifinală, iar linia noastră de traocari este una rapidă, ce poate surprinde orice apărare. În plus, jocul nostru cu piciorul poate face diferența. Pentru mine este o mare bucurie că am reușit să urc alături de Dinamo în finală și să ajungem aici după 15 ani. Este o mare satisfacție faptul ca fac parte din acest grup care formează o nouă eră in Ștefan cel Mare. Îmi doresc să câștigăm campionatul deoarece nu am reușit până acum la nivel de senior. Este a treia finală pe care o joc, prima cu Dinamo și mi-aș dori să încheiem pe prima treapta a podiumului. Este adevărat că cea mai mare parte din cariera mea am jucat pentru Steaua, dar evoluez de un an si jumătate pentru echipa CS Dinamo unde mă simt foarte bine și mă pregătesc alături de colegii mei pentru finala de sâmbătă.

Visez să ridic acest trofeu cu echipa Dinamo pentru că așa cum am mai spus, ar fi o premieră atât pentru mine, cât și pentru mulți dintre colegii mei. Este ultimul meci al acestui an.

A fost un an plin de provocări și lecții, dar m-am bucurat de el și de fiecare moment în parte. Prezența mea la Cupa Mondială a fost unul din obiectivele propuse și atinse, deși am avut o accidentare care nu mi-a permis să joc atât cât mi-am dorit. Urmând ca finala campionatului să fie cel de al doilea obiectiv pe plan profesional, iar ulterior urmând Cupa Romaniei. Obiectivele au fost atinse, chiar dacă nu în totalitate pentru că întotdeauna îmi doresc mai mult. Totuși când mă uit în spate, îmi dau seama că anul 2023 a fost un an productiv atât pe plan personal cât și profesional. Îmi doresc să închei anul și să-l încununez cu câștigarea campionatului național”, a declarat Tudor Boldor.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii