FRF | Regulamentul jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 3

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Miercuri, 7 aprilie 2021, printr-o decizie a Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal, s-a stabilit modul de desfășurare a jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 3, sezonul 2021/2022.

Regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 3, campionatul ediției 2021/2022 a fost elaborat luându-se în considerare principiul sustenabilității cluburilor participante în competițiile FRF.

Menţinerea/promovarea în Liga 3, ediţia 2021/2022, se va desfăşura în două etape:

Etapa I: tur preliminar pentru desemnarea campioanelor judeţene care vor participa la baraj (etapa a II-a). Data de desfăşurare este 12 mai 2021;

Etapa a II-a: baraj pentru menţinerea/promovarea în Liga 3, între echipele calificate din turul preliminar (etapa I) şi cele 21 de echipe care vor ocupa locurile retrogradabile (locurile 9-10 din fiecare serie plus cel mai slab loc 8 din cele zece serii) la finalul sezonului regular al competiţiei Liga 3, sezonul 2020-2021. Datele de desfăşurare ale celor două manşe sunt 16 şi 23 mai 2021;

Etapa I – procedură de desfăşurare:

Dreptul de participare al echipelor din Liga 4 a barajul de menţinere/promovare se poate obține doar în situația în care cluburile respective vor participa la un sistem competițional de tip campionat cu un format de minim 4 echipe (care să înceapă şi să termine competiţia) şi un număr de minim 7 jocuri disputate de echipa calificată/desemnată din partea judeţului respectiv.

Etapa a II-a – procedură de desfăşurare:

Prin tragere la sorţi, echipele calificate din turul preliminar vor întâlni în dublă manşă echipele de pe locurile retrogradabile din Liga 3, sezonul 2020-2021.

Dacă numărul echipelor calificate din turul preliminar este mai mic de 21, acestea vor întâlni, în dublă manşă, acelaşi număr de echipe de pe locurile retrogradabile din Liga 3, sezonul 2020-2021.

În Etapa I nu vor putea participa structurile sportive care nu dețin personalitate juridică și/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii