smarald tennis club
Surse | Doi antrenori de la Academia Partium vor prelua echipa de fotbal a CSM-ului sătmărean. Consiliul Director al clubului nu a fost consultat cu privire la despărțirea de Cosmin Iuhas  Foto: Facebook/CSM Olimpia Satu Mare

Surse | Doi antrenori de la Academia Partium vor prelua echipa de fotbal a CSM-ului sătmărean. Consiliul Director al clubului nu a fost consultat cu privire la despărțirea de Cosmin Iuhas 

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Începând de luni, 22 aprilie 2024, echipa de fotbal din cadrul Clubului Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare a rămas fără antrenor, după ce antrenorul Cosmin Iuhas și conducerea clubului ”au ajuns la un acord comun de reziliere a contractului”.

Din sursele Sportul Sătmărean, demiterea antrenorului era programată după meciul de pe teren propriu cu CSM Sighetu Marmației, echipă care învinsese în ambele meciuri din sezonul regular echipa sătmăreană, însă victoria ”neașteptată” a amânat despărțirea de Cosmin Iuhas până ”la următoarea înfrângere”. Astfel, după înfrângerea de sâmbătă de la Sântandrei, s-a luat hotărârea de a-l demite pe Iuhas, motivul fiind rezultatele slabe din play-off și jocul nesatisfăcător din ultimele etape. 

Ar fi interesant de aflat care sunt de fapt adevăratele motive ale despărțirii, având în vedere că echipa este în obiectivul trasat de conducere la începutul sezonului, deci, se presupune că nu rezultatele sportive sunt problema, iar din surse apropiate de clubul sătmărean a primit informația că, Comitetul Director nu a fost consultat cu privire la această decizie… ceea ce nu pare a fi foarte ok din punct de vedere organizațional.

Cu privire la viitoarea conducere tehnică care va prelua echipa, sursele noastre indică cei doi antrenori ai echipei de juniori U19 de la Academia Partium - Svarczkopf Istvan și Alexandru Botoș. Echipa pregătită de cei doi a încheiat weekendul trecut sezonul competițional 2023/2024 al Campionatului Național U19, juniorii Academiei terminând pe primul loc în play-out-ul competiției. 

De altfel, antrenamentele de luni și marți ale CSM-ului au fost ținute de Svarczkopf Istvan, fost jucător al Olimpiei în Liga 2, în prezent jucător la Micula Partium în liga de elită sătmăreană, iar de miercuri se va alătura echipei și Alexandru Botoș, care în aceste zile a fost plecat în Ungaria, unde urmează cursurile pentru Licența B.

Rămâne să vedem zilele următoare care va fi hotărârea conducerii clubului și sperăm să avem ocazia să discutăm cu ei și cu directorul clubului în cadrul unei conferințe de presă, având în vedere că ultima conferință de presă a avut loc în urmă cu aproape opt luni, înainte de începutul sezonului 2023/2024 al ligii a treia.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii