smarald tennis club

FRF | Mihai Sabău-Svegler, noul referent zonal de scouting din județul Satu Mare 

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În perioada 14-16 februarie, la Casa Fotbalului a avut loc formarea anuală a referenților zonali de scouting, responsabili pentru grupele de vârstă U11, U12 și U13.

Printre participanți s-a aflat și profesorul Mihai-Sabău Svegler, care, începând din acest an, este noul referent zonal de scouting din județul Satu Mare. 

mihai sabau sveglereferent zonal frf

”În perioada următoare voi identifica și monitoriza jucătorii sătmăreni talentați și pregătiți care pot participa la taberele de vară privind constituirea loturilor naționale de juniori. Vom urmări atât jucătorii care au participat până acum la taberele de vară, cât și jucătorii care nu au participat, dar între timp au progresat. De asemenea, vom organiza la nivelul județului, împreună cu toți antrenorii de copii și juniori de la U11 până la U19, teste și trialuri în vederea identificării jucătorilor care merită să joace pentru echipele naționale ale României”, ne-a declarat profesorul Mihai-Sabău Svegler.

mihai sabau sveglereferent zonal frf 1

Peste 45 de referenți au participat la sesiunile organizate de Federația Română de Fotbal, care s-au concentrat pe strategia Departamentului de Scouting, principiile scouting-ului, specificul identificării talentelor la vârste mici și alte elemente cheie, precum vârsta biologică sau efectul de vârstă relativă. La sesiuni a participat și coordonatorul Ion Geolgău. 

Lectorii celor 3 zile au fost specialiștii locali Gabriel Glăvan și Mihai Georgescu, dar și experți internaționali precum Thomas Broch Brantsæter de la Federația Norvegiană de Fotbal și Max Legath, Head Scout la FC Basel și Bayern München.

mihai sabau sveglereferent zonal frf 2

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii