smarald tennis club

Scrimă | Alex Oroian a obținut cel mai bun rezultat dintre spadasinii români la Circuitul European din Budapesta

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sâmbătă, șapte spadasini români, trei fete (Alexandra Predescu, Mihaela Leonte, Greta Vereș) și patru băieți (Alex Oroian, Alexandru Stoica, David Statie, Albert Baloi), au tras la Circuitul European din Budapesta.

Spada sătmăreană a fost reprezentată de Greta Vereș (CSA Steaua București) și de Alex Oroian (CSM Olimpia Satu Mare), Alex obținând cel mai bun rezultat la întrecerea masculină - locul 16.

Albert Baloi a ieșit din concurs după faza grupelor, iar pe tabloul de 256 au intrat ceilalți trei spadasini tricolori participanți. 

Alex Oroian l-a eliminat în primul tur pe danezul Alec Oxholm Wagner, cu 15-8, iar în turul al doilea a dispus cu 15-12 de maghiarul Mark Horvath. Alex l-a eliminat apoi pe bulgarul Svetlozar Iskrov, cu 15-7, calificându-se în 16-imi, unde a urmat o nouă victorie a românului: 15-12 în fața lui Joseph Walmsley (Marea Britanie). Drumul lui Alex Oroian s-a oprit în optimi, cu o înfrângere la elvețianul Clment Metrailler, scor 9-15, care în final s-a clasat pe podiumul competiției (locul 3).

Alexandru Stoica a trecut de turul întâi, după 15-14 cu italianul Davide Pasquon, și a fost învins în turul al doilea, de către maghiarul Bence Taivainen.

David Statie a fost eliminat în primul tur, după 10-15 de Svetlozar Iskrov (Bulgaria). 

La final, Alex Oroian s-a clasat pe locul 16, Alexandru Stoica pe 99, David Statie pe 169, iar Albert Baloi pe 213.

 

Feminin, spadă, individual

Pe tablou, Alexandra Predescu s-a calificat direct în turul secund, unde a învins-o pe estona Veronika Zuikova , cu 15-5. În turul al treilea, Alexandra a dispus cu 15-9 de ucraineana Kateryna Korotetska, pentru ca în optimi sportiva noastră să o întâlnească pe Vanie Cogniat (Elveția), viitoarea medaliată cu bronz a probei, în fața căreia a cedat cu 9-15. 

Mihaela Leonte și Greta Vereș au pierdut în primul tur. Mihaela cu 11-12 la Kateryna Korotetska (Ucraina), iar Greta cu 13-15 în fața Jankăi Szakmary (Ungaria).

În clasamentul final, Alexandra Predescu a ocupat locul 9, Mihaela Leonte pe 66, iar Greta Vereș pe 76.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii