Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Președintele CSM, Vasile Fogel, luat peste picior: ”Poate și bunica putea să conducă mai bine, mai transparent” Foto: Sportul Sătmărean

Președintele CSM, Vasile Fogel, luat peste picior: ”Poate și bunica putea să conducă mai bine, mai transparent”

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Doi consilieri locali, unul ALDE, celălalt UDMR, ambii membri în Comitetul Director al Clubului Sportiv Municipal Satu Mare, au atras atenția asupra problemelor din cadrul clubului.

Astfel, consilierul local ALDE, Mihai Huzău, a menționat despre problemele juridice grave ale clubului și comunicarea defectuoasă cu președintele CSM, Vasile Fogel, care, practic, nu este de găsit la sediul CSM în timpul orelor de serviciu, în timp ce consilierul local UDMR, Gati Ștefan, referindu-se la conducerea CSM, a spus că ”Poate și bunica putea să conducă mai bine, mai transparent”. Acesta nu s-a oprit aici și a mărturisit că nu are probleme personale cu nimeni, dar nu se simte competent profesional pentru a coordona activitatea sportivă...

Consilierul local ALDE, Mihai Huzău, membru în Consiliul Director al Clubul Sportiv Municipal Satu Mare, a atras atenția, azi, în cadrul ședinței de Consiliu Local, asupra faptului că ”la CSM Satu Mare sunt probleme juridice foarte grave”.

  • ”CSM este antrenat în niște procese în care sunt cerute despăgubiri de peste 100.000 lei și propun ca Primăria și Consiliul Local să se implice urgent în constituirea unei comisii juridice care să analizeze stadiul acestor procese, precum și cauzele și responsabilii pentru această situație”, a spus Huzău.

Consilierul UDMR, Gati Ștefan, de asemenea, membru în Consiliul Director al CSM Satu Mare, i-a dat dreptate consilierului ALDE, recunoscând că nu își mai dorește să facă parte din Consiliul Director al CSM, explicând că nu se simte competent profesional pentru a coordona activitatea sportivă...

  • ”Domnule Huzău, vă dau dreptate perfectă și chiar mă mir că eu sunt iară cel care trebuie să salveze imaginea CSM Satu Mare. Trebuie să recunosc că și mie mi s-a umplut paharul la un moment dat, acum 3-4 luni, și am zis că nu o să mai vin niciodată la nicio ședință a Comitetului Director al CSM Satu Mare, dar tot m-am gândit și am zis că acuma este vorba despre sportivi, despre soarta sportivilor, sunt sportivi care au familie, familii, sunt sportivi care au singurul venit din activitatea sportivă și să nu uităm că acum 6 sau 7 luni, postul de conducere executivă a CSM a fost scos la concurs. A fost anunț în toate ziarele locale din Satu Mare, și de limba maghiară și de limba română, a fost scos postul și într-un ziar național, dacă nu mă înșel. Am fost în comisia de examinare, știu ce vorbesc și pot să vă garantez că transparența este mai presus de orice în condițiile în care eu particip. Știți foarte bine, la acest examen s-a prezentat o singură persoană, dl Fogel Vasile. Nu știu de ce nu v-ați prezentat dvs, de ce nu s-a prezentat dl Pop (n.r. consilier local Romeo Pop, PNL). Și eu m-am gândit la un momentat dat că ar trebui să mă prezint pentru că este posibil că puteam să conduc mai bine. Poate și bunica putea să conducă mai bine, mai transparent. Dar nu s-a prezentat, nici dl Pop, nici dvs, nici eu, nu am trimis pe nimeni care să vină să-și asume această responsabilitate. Acuma deja e târziu. Dar, oricum, săptămâna sau luna viitoare, la următoarea ședință ordinară trebuie să votăm noua componență a Comitetului Director pentru că, din păcate, dl Sumlas Silviu ne-a părăsit, care a fost un factor de echilibru în Comitetul Director, trebuie să votăm o nouă componență. Dacă dvs nu mai vreți să faceți parte din acest comitet sau dl Pop, trebuie să recunosc că nici eu nu prea aș mai vrea... Nu am probleme personale cu nimeni, nu mă simt competent profesional pentru a coordona activitatea sportivă”, a spus Gati Ștefan.

”Nu cred că soluția este să părăsim Comitetul Director, ci soluția este să ne implicăm cu toții mai mult și să găsim rezolvare la problemele care sunt în momentul de față”, a spus consilierul Mihai Huzău.

Primarul Kereskenyi Gabor a intervenit, explivând că ”Nu este obligatoriu să fiți membri în Consiliul Director al CSM-ului ca și consilieri. Puteți ca și grupuri politice să propuneți oameni de sport sau oameni de sport care se pricep și de cheltuirea banului public, că sunt și astfel de oameni: care se pricep și de sport și de cheltuirea banului public, deci nu-i musai să participați. Deci, cui nu-i place, poate să-și dea demisia!”

  • ”Ceea ce a spus dl Huzău în legătură cu procese ș.a.m.d., da, într-adevăr, aici trebuie văzut ce se întâmplă, însă au fost foarte multe propuneri. Chiar am stat de vorbă cu mai mulți lideri de grupuri de consilieri, de exemplu, ca să vedem. Nu este obligatoriu să fiți membri în Consiliul Director al CSM-ului ca și consilieri. Puteți ca și grupuri politice să propuneți oameni de sport sau oameni de sport care se pricep și de cheltuirea banului public, că sunt și astfel de oameni: care se pricep și de sport și de cheltuirea banului public, deci nu-i musai să participați. Deci, cui nu-i place, poate să-și dea demisia! Chiar și de la noi și de la oricare grup politic. Însă, în ceea ce privește acest proiect, sunt niște hotărâri care am luat și tergiversarea acestor hotărâri din diferite motive, care nu le știm, va duce, de exemplu, la faptul că nu vom putea pune pe picioare echipele de juniori și copii la secția de fotbal ș.a.m.d. Iar nu pot să accept ceea ce a spus dl Huzău pentru că aici de față e d-na contabil șef de la CSM, este d-na director economic din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare, suntem câțiva care putem să vă dăm, dacă aveți întrebări, putem să vă dăm răspunsuri. Iar dl Fogel ne-a comunicat, într-adevăr a fost prezent la ședințele comisiilor, dar a trebuit să plece la medic și nu a putut să fie prezent și în plen. Deci asta e motivația. Dar, dacă aveți întrebări, d-le Huzău, chiar sunt aici persoane care eu cred că poate să vă dea răspuns. Asta e cel mai ușor, să ne abținem, dar chiar vă rog luați atitudine! Ori da, ori ba, ori negru, ori alb, asta e cel mai ușor și cel mai populist: ”Oo, noi nu, nu răspundem, noi nu vrem să facem, e important, dar totuși nu-i important...” Vă rog să luați atitudine sau cui nu-i place să fie prezent, să-și dea demisia!”, a spus primarul Kereskenyi Gabor.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii