Baner Deschis
reborn

Florin Florea, președintele FR Atletism: ”Atletismul trebuie sprijinit de către autoritățile locale”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În această dimineață, aflat într-o vizită de lucru în județul Satu Mare, președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, a vizitat bazele sportive din Carei și din municipiul Satu Mare.

Aflat la Satu Mare la invitația președintelului Asociației Județene de Atletism, Horea Macarie, Florin Florea a declarat că este nevoie de mai mult sprijin din partea autorităților locale, dar și o implicare mai accentuată a oamenilor din fenomen, din Asociațiile Județene de Atletism.

“Federația Română de Atletism este a doua cea mai mare federație națională, după cea de fotbal. Avem asociații județene de atletism în peste 30 de județe din țară și eu cred că acesta este un lucru foarte bun. Rolul Asociației Județene de Atletism este acela de a dezvolta atletismul pe plan local. Există pârghii legislative și există și bani care pot fi alocați promovării și practicării sportului, iar rolul Asociației Județene este de a atrage fonduri de la autoritățile locale. O bază sportivă construită de Primărie nu este făcută pentru Federația Română de Atletism. Ea aparține comunității locale, sportivilor din acest oraș, oamenilor care locuiesc în el. Iar dacă Federația organizează o competiție internațională într-un oraș este ca urmare a dezolvătorii infrastructurii sportive realizate de către autorități. Atletismul este un sport la îndemâna tuturor, de la copii, până la categoria masters. Important este să existe baze sportive și suport din partea primăriilor și consiliilor locale”, a declarat Florin Florea.

florin florea satu mare1

Florin Florea a reiterat intenția FR Atletism de a găzdui în câțiva ani o competiție majoră în țara noastră: 

“Unul dintre cele mai importante proiecte ale Federației este organizare în România a Campionatului European de seniori în aer liber, în anul 2028 sau 2030. Dar pentru asta avem nevoie de un partener local foarte puternic. O bază sportivă construită de municipalitate trebuie să fie multi-sport, dacă se dorește dezvoltare pe mai multe ramuri. Ceea ce se face la Satu Mare este un lucru ok și îi felicit pe toți pentru acest proiect. Nu se poate să treci dintr-o dată de la Dacia la Mercedes. Totuși acest lucru nu este suficient decât pe moment. La Carei este un proiect frumos, dar trebuie să meargă cu un proiect la Primărie. S-ar putea să ne ajute sau nu. Dar dacă nu înceci, sigur nu te bagă nimeni în seamă”, a mai spus Florea.

florin florea satu mare2

În această vară, Primăria Municipiului Satu Mare a început lucrările de amenajare a complexului sportiv ”Dinamo” pentru următoarele sporturi: fotbal, atletism și baschet. Este vorba despre proiectul prin care, în urma asocierii dintre Municipiul Satu Mare, Liceul cu Program Sportiv și Federația Română de Fotbal, se va amenaja un teren sintetic de dimensiuni regulamentare, vor fi reabilitate pista de atletism și vor fi modernizate vestiarele.

În aceea ce privește atletismul, proiectul presupune amenajarea unei piste din material tartan, a pistei şi unei gropi cu nisip pentru săritura în lungime, montarea unui sistem complet pentru iluminarea nocturnă a terenului, cu 4 stâlpi de 20 m, cu reflectoare şi sisteme paratrăsnet, precum și a tribunei cu 200 de locuri.

florin florea satu mare3

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii