Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie – 8 august 2021

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Comitetul Olimpic Internațional, Comietul Paralimpic Internațional, Comitetul de Organizare Tokyo 2020, administrația Tokyo și Guvernul Japoniei au anunțat azi noile date pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice.

Ediția 32 a Jocurilor Olimpice va avea loc în perioada 23 iulie – 8 august 2021, după ce programarea ei inițială, în acest an, a fost amânată ca efect al pandemiei COVID-19. Totodată, ediția Jocurilor Paralimpice a fost fixată pentru 24 august – 5 septembrie 2021.

Decizia a fost justificată prin dorința de a proteja sănătatea sportivilor și a tuturor celor implicați, împiedicând în același timp răspândirea virusului COVID-19, de a apăra interesele sportivilor și ale sporturilor olimpice, totul în acord cu calendarul sportiv internațional la nivel global.

Aceste perioade stabilite azi vor oferi autorităților din domeniul medical și tuturor celor responsabili de organizarea Jocurilor Olimpice suficient timp pentru adaptarea la contextul pandemic în evoluție. În același timp, se pot finaliza cu succes toate fazele de calificare la turneul final, pentru toate disciplinele olimpice.

De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale, în 1916, 1940 şi 1944. 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii