Mersul pe jos este sănătate curată

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În zilele de 13, 14 şi 15 octombrie 2018, Asociaţia de Tineret, Turism şi Ecologie Cutezătorii Munţilor invită toţi sătmărenii să redescopere beneficiile mersului pe jos participând la cele  trei evenimente speciale, fiecare având un public ţintă bine definit.

Este vorba despre o tură în unții Țibleș, o drumeție de toamnă în Munții Oașului și mers sportiv în municipiul Satu Mare.

TURĂ ÎN MUNŢII ŢIBLEŞ

Sâmbătă, 13 octombrie, va fi organizată o tură de două zile de trekking, o drumeţie de aventură, ce presupune un efort fizic mai ridicat.

Evenimentul va avea loc în Munţii Ţibleş şi este organizat în parteneriat cu Asociaţia Opaiţul Rodnei din Baia Mare. Se recomandă participarea celor cu experienţă în drumeţii montane de dificultate medie-ridicată şi care au echipamentul adecvat. Vârsta recomandată: peste 18 ani.

DRUMEŢIE DE TOAMNĂ

Duminică, 14 octombrie, Cutezătorii Munţilor lansează o nouă invitaţie la drumeţie în Munţii Oaşului. Traseul va avea pornirea de la Băile Puturoasa şi durează aproximativ 6 ore, fiind recomandat chiar şi celor mai puţin experimentaţi. Vârsta minimă recomandată este de 9 ani.

MERS SPORTIV ÎN ORAŞUL TĂU

Luni, 15 octombrie, va avea loc cel de-al 3-lea eveniment al seriei dedicate mersului pe jos. De la ora 17.00, din Piaţa 25 octombrie din Satu Mare se va da startul în prima sesiune de mers sportiv organizată de Cutezători.

Mersul sportiv presupune deplasarea într-un ritm mai alert pe o distanţă de 6 km, părinţii cu copii mici putând opta pentru o variantă mai scurtă desfăşurată în acelaşi interval de timp. Evenimentul este dedicat publicului larg şi, în egală măsură, celor foarte ocupaţi care doresc să petreacă o oră de mişcare şi să găsească motivaţia pentru a-şi dinamiza viaţa.

Nu există limită de vârstă pentru a participa. Copiii vor fi însoţiţi de părinţi.

Participarea la cele 3 evenimente este gratuită. Transportul în drumeţii se face cu mijloace proprii.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii