Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Darius Torok-Brândușan, campion național la șah

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În perioada 27 martie – 6 aprilie la Călimănești-Căciulata au avut loc Campionatele Naționale individuale de șah pentru copii, juniori și tineret.

La întreceri au luat parte 601 jucători din toată țara, iar printre ei au fost și șahști de la diferite cluburi sătmărene.
Cu toții au avut o comportare bună și au obținut rezultate deosebite. Cel mai prețios rezultat vine de la Darius Torok-Brândușan, cel care a devenit campion național la șah clasic la categoria de băieți 8 ani având un parcurs deosebit cu 8.5 puncte din 9 partide. Darius a câștigat opt partide cu sportivi titrați de la cluburi din Capitală și din Iași: Iacob Cosmin-Ștefan, Podărică Alexandru-Constantin, Călin Mihai-Octavian, Asavinei Rareș-Adrian, Ivancescu Bogdan-Andrei, Păunescu Ștefan-Vlad, Cruceru-Uceanu Tudor-Mihai și Dănila Tudor-Gabriel. A lăsat doar o singură remiză în runda a 8-a lui Nică Tudor Ștefan. Podiumul a fost completat de Păunescu Ștefan-Vlad (CSM Bucuresti) 8p și Ivăncescu Bogdan-Andrei (CSM București) 7p.
În urma cuceririi titlului de campion național la șah clasic Darius și-a câștigat dreptul de a reprezenta România la Campionatul Mondial de juniori ce va avea loc la Santiago de Compostela (Galicia), Spania, în perioada 3-16 noiembrie sau la Campionatul European de juniori de la Riga (Letonia) ce se va desfășura în perioada 19-30 august. În următorele zile conducerea clubului va decide în funcție de resursele financiare la care din cele două competiții va participa. La proba de dezlegări-probleme Darius a obținut bronzul clasându-se pe locurile 3-4 la egalitate, iar la șahul rapid a obținut locul 4. Darius este pregătit la clubul Voința de maestrul FIDE Ciprian-Sorin Muntean.
La Campionatele Naționale individuale de șah pentru copii, juniori și tineret, CS Voința Satu Mare l-a mai avut și pe Mareșanu Mina-Andrei (categoria băieți 12 ani), acesta fiind la primul concurs de acest nivel și a obținut rezultate promițătoare: 4.5 puncte la șah clasic și șah rapid, respectiv 5p la blitz.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii