Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vrei să înveți să zbori?

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Aeroclubul României,  prin Aeroclubul Satu Mare oferă pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani (neîmpliniţi), posibilitatea efectuării gratuite a cursurilor pentru disciplinele planorism şi paraşutism, în limita locurilor disponibile.
Pentru persoanele care depasesc vârsta mentionata mai sus se pot efectua cursuri contra cost.
Înscrierile pentru cursurile subvenționate pentru anul 2017 vor avea loc în perioada 09 ianuarie – 03 februarie la sediul Aeroclubului Satu Mare, Str. Lucian Blaga FN. (km 6,5 drumul spre Zalau, Intersectie cu drumul catre Viile Satu Mare)
Cursul este compus din două module: de pregătire teoretică şi de pregătire practică. Cursul teoretic constă în parcurgerea în minim 60 de ore a 9 materii. Modulul practic constă într-un program de pregătire la sol de minim 7 ore şi un program de pregătire în zbor care cuprinde un minim de 15 ore.
Documente necesare pentru înscriere:
– Cerere de înscriere
 – Fișă de înscriere
 – Cerere de legitimare
 – Chitanță taxă de legitimare (contravaloarea a 15 euro în lei la cursul BNR din ziua respectivă, se plătește direct la sediul aeroclubului )
 – Copie C.I. Consimțământ notarial de la ambii părinți / tutorele legal (numai în cazul minorilor)
 – Adeverință medicală vizată de medicul de familie (numai pentru candidații la disciplina Parașutism; data limită pentru a aduce adeverința medicală: 5 februarie 2017)
NOTĂ: Candidaților le revine obligația de a obține CERTIFICATUL MEDICAL CLASA II. Acesta se eliberează fie de către Clinica Aeromed, fie de către http://www.medicis.ro (medicina aeronautica – Nicoleta Nastasie).
Aveți timp până la sfârșitul lunii martie să aduceți la dosar copie după certificatul medical clasa 2, el nu este necesar ACUM la înscriere, dar constituie condiție obligatorie pentru eliberarea aprobării dvs. de zbor după ce sunteți declarați admiși. Vă recomandăm să vă programați din timp la vizita medicală, și să vă asigurați că puteți aduce copia certificatului medical până la finalul cursurilor teoretice. Vă atragem atenția că nu există concesii în acest sens și riscați să pierdeți locul obținut prin concurs.
Testarea fizică în vederea admiterii la cursurile teoretice va avea loc în data de 6 februarie 2017 (numai în cazul candidaților la cursurile de parașutism) Cursurile subvenţionate vor începere în data de 6 februarie 2017 cu partea de pregătire teoretică. Cursurile teoretice se desfășoară în lunile februarie și martie (uneori și aprilie), în principiu în fiecare sâmbătă și duminică la aeroclub si functie de disponibilitatea lectorilor si a candidatilor si in cursul saptamanii dupa amiaza..
Locurile subvenţionate vor fi ocupate în ordinea notelor obţinute la examenul de absolvire a cursurilor teoretice, în prima parte a lunii aprilie.
Cerinţe de admitere la curs:
A. Curs de pregătire în vederea obţinerii licenţei de paraşutist şi a calificării de clasă paraşută aripă
Cerinţe de admitere la curs: – vârsta minimă de 15 ani împliniţi la începerea programului teoretic de instruire şi minim 16 ani împliniţi la începerea pregătirii practice în zbor / salt. Să corespundă următoarelor cerinţe antropometrice: Băieţi şi fete: înălţime minimă 155 cm, înălţime maximă 190 cm, greutate minimă 45 kg, greutate maximă 100 kg; Durata cursului: între 14 zile şi 2 ani, în funcţie de disponibilitatea cursantului, a resurselor alocate şi a condiţiilor meteorologice. Cursul este compus din două module: de pregătire teoretică şi de pregătire practică. Cursul teoretic constă în parcurgerea în minim 42 de ore a 7 materii. Modulul practic constă într-un program de pregătire la sol de minim 12 ore şi un program de pregătire în zbor / salt care cuprinde un minim de 25 de salturi cu paraşuta. Admiterea la curs este condiţionată de încadrarea în baremele pentru aptitudinile fizice care sunt:
Băieţi: – alergare 50 m plat sub 8,1 secunde – alergare de rezistenţă – semifond 1000 m sub 3 minute şi 46 de secunde – săritura în lungime de pe loc minim 1,72 m – flotări la sol, minim 25 buc – tracţiuni la bară, minim 10 buc
Fete: – alergare 50 m plat sub 8,9 secunde – alergare de rezistenţă – semifond 800 m sub 3minute şi 31 de secunde – săritura în lungime de pe loc minim 1,42 m – flotări la sol, minim 10 buc – tracţiuni la bară, minim 5 buc
B. Curs de pregătire în vederea obținerii licenței de pilot planor, a calificării de clasă planor şi a calificării pentru metoda de lansare remorcaj automosor sau remorcaj avion
Cerinţe de admitere la curs: – vârsta minimă de 15 ani împliniţi la începerea programului teoretic de instruire şi minim 16 ani împliniţi la începerea pregătirii practice în zbor. Să corespundă următoarelor cerinţe antropometrice:
Băieţi şi fete: înălţime minimă 155 cm, înălţime maximă 190 cm, greutate minimă 45 kg, greutate maximă 100 kg; Durata cursului: maxim 3 ani, în funcţie de disponibilitatea cursantului, a resurselor alocate şi a condiţiilor meteorologice.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu