Floretă: Silviu Roșu (CSA Steaua) a câștigat Cupa Satu Mare – Memorial „Vasile Costa”

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Ziua a doua a Cupei Satu Mare, ediția a VII-a, la floretă feminin și masculin pentru cadeți a programat duminică, 7 februarie, la Sala de Scrimă „Alexandru Csipler” din Satu Mare probele de floretă feminin echipe și floretă masculin individual.
La ora 9:00, la Sala de sport a Colegiului Național „Ioan Slavici” a debutat întrecerea masculină la individual, care de doi ani se intitulează Memorial „Vasile Costa”, în memoria fostului campion al floretei românești dispărut prematur dintre noi în 14 februarie 2014. La startul întrecerii s-au prezentat 19 sportivi din România, Republica Moldova și Austria.

Trofeul a fost câștigat de către Silviu Roșu de la CSA Steaua care a câștigat la mijlocul acestei săptămâni și titlul de campion național la floretă cadeți masculin individual și pe echipe, l-a învins în finală pe colegul său de club, Alexandru Pîrva, scor 15-6. Pe locul trei s-au clasat Emanuel Cândescu (CSA Steaua) și Mihai Tănăsie (Republica Moldova).

Floretistul Mark Fogel, care a terminat pe poziția 11, a primit Trofeul „Vasile Costa” pentru cel mai bine clasat sătmărean în concursul de azi.
Festivitatea de premiere, una emoționantă pentru public și pentru sportivi, a fost oficiată de președintele CS Satu Mare, Marcel Tarța și Iris Costa, fiica regretatului Vasile Costa.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii