Scrimă | Marton Mezinger, campionul României la spadă - juniori. Szabolcs Szabo, medalie de bronz

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prima competiție a anului, Campionatul Național de spadă - cadeți și juniori a fost foarte bună pentru spadasinii sătmăreni.

După titlul de campioană cucerit sâmbătă de Ana Tomșa în întrecerea rezervată junioarelor, Marton Mezinger a reușit să se impună în întrecerea băieților, iar colegul său de echipă, Szabolcs Szabo, a câștigat medalia de bronz la aceeași competiție.

spada mezinger marton campion national 1

Sătmăreanul Marton Mezinger (CSM Olimpia Satu Mare) a bifat zece victorii în concursul masculin al Campionatului Național, cucerind astfel titlul național la spadă masculin juniori. Marton s-a impus în finală, cu 15-11, în fața lui Florin Mirică (CS Farul Constanța). Medaliile de bronz au fost obținute de Szabolcs Szabo (CSM Olimpia Satu Mare) și Gabriel Vasilescu (CSU Craiova).

Sătmăreanca Ana Tomșa (CS Satu Mare) a fost protagonista întrecerii feminine, impunându-se în concursul feminin individual de spadă juniori. Ana a învins-o în finală pe Emma Șonț (CSA Steaua București), cu 10-9, după un meci echilibrat.

spada ana tomsa campioana nationala 12

Joi, în Sala de scrimă Floreasca din București a început ediția din acest an a Campionatului Național de spadă - cadeți și juniori cu întrecerea individuală a cadeților, iar vineri a avut loc competiția pe echipe.

În întrecerea individuală, spada sătmăreană a obținut două medalii, ambele de bronz, Kurtinecz Johanna și Cezar Panas reușind să încheie primul concurs al anului cu medalii, iar vineri, în întrecerea pe echipe, fetele de la LPS Satu Mare și CS Satu Mare au încheiat competiția pe locurile 2 și 3.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii