Scrimă | Rezultatele înregistrate de floretiștii sătmăreni la Cupa României

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Joi și vineri, 21 și 22 septembrie 2023, Baza Sportivă nr. 2 a Universității Politehnica Timișoara este gazda Cupei României la floretă.

Joi, în prima zi a competiției, Maria Chiorean, singura reprezentantă a Sătmarului, s-a clasat pe locul 25 în întrecerea fetelor, iar sătmăreanca Diana Șuta, care trage pentru CS Universitar Politehnica Timișoara, s-a clasat pe locul 31. 

Julia Walczyk Klimaszyk, sportiva poloneză legitimată la CS Rapid, a câștigat ediția 2023 a Cupei României la floretă feminin, după un concurs pe care l-a dominat categoric, obținând 10 victorii. Ea a învins-o în finală pe coechipiera de la Rapid, Emilia Corbu, cu 15-6. Medaliile de bronz ale întrecerii au fost cucerite de Andreea Dincă (CSA Steaua) și Mălina Călugăreanu (CSA Steaua).

Finala băieților a fost sârbo-croată la Timișoara. Croatul Petar Files (26 de ani), de la CS Rapid, l-a învins în ultimul act pe sîrbul Velijko Cuk (23 de ani), legitimat la CSA Steaua, cu scorul de 15-7. Medaliile de bronz au fost câștigate de Andrei Ciobănică (CS Rapid București) și Alexandru Sîrb (CSA Steaua).

Sportivii sătmăreni s-au clasat pe următoarele locuri: Nicolas Pop - locul 11, Răzvan Nojea - locul 17, Matei Serghie - locul 19, Iosif Paul - locul 22. Cel mai bun rezultat a fost obținut de Benjamin Bodo - locul 9, însă sătmăreanul trage pentru CS Universitar Politehnica Timișoara.

Vineri, în a doua zi a Cupei României, sportivii sătmăreni vor trage în competiția rezervată echipelor.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii