Spadă | Marton Mezinger, cel mai bun rezultat la Campionatul European de Cadeți

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sătmăreanul Marton Mezinger a obținut astăzi cel mai bun rezultat dintre sportivii români care au tras la Campionatul European de Cadeți spadă - individual. 

La startul competiției s-au adunat 111 spadasini din 31 de țări, România fiind reprezentată de Marton Mezinger (CS Satu Mare), Anton Cîmpan (CS Satu Mare), Cristian Corbu (LPS Craiova) și Rareș Marghescu (CSA Steaua București). Lotul României de spadă cadeți este antrenat de sătmăreanul Adrian Szilágyi.
Marton Mezinger l-a învins în optimi pe maghiarul Adam Horvath cu 15-13 și s-a calificat în lupta pentru medalie! El s-a calificat în sferturile de finală ale probei masculine de spadă unde s-a luptat cu Alexander Malvik (Norvegia). Partida a fost foarte disputată. S-a mers cap la cap până la 8-8, când norvegianul s-a desprins la două tușe. Marton a revenit cu 9-10, dar Malvik a fost mai agresiv pe final, a punctat mai mult și s-a impus cu 15-11. Marton s-a oprit în sferturi, dar s-a clasat pe locul 7, reușind o performanță bună, care îi va da multă încredere tânărului spadasin de la CS Satu Mare. 
În faza grupelor, sportivii au fost împărțiți în 16 grupe, dintre care una cu șase sportivi și 15 cu câte șapte sportivi. Au promovat în turul următor 83 de competitori. Sătmărenii au fost repartizați în următoarele grupe:
Anton Cîmpan – grupa a 3-a, cu Alexander Kostadinov (Bulgaria), Daniel Sosna (Lituania), Clement Bouliere (Franța), Nemanja Ristic (Serbia), Giacomo Pietrobelli (Italia) și Jakob Stange (Germania). 
Marton Mezinger – grupa a 14-a, cu Robert Casper Spiegel (Austria), Domonkos Pelle (Ungaria), Preston Stroop (Țările de Jos), Ognen Bundaleski (Macedonia de Nord), Jakob Du Plessis De Richelieu (Danemarca) și Mathias Murumaa (Estonia).
Cristian Corbu (trei victorii în grupă) a intrat pe tablou în primul tur. Aici l-a eliminat pe bulgarul Aleks Kostadinov, cu 15-8, și s-a calificat pentru turul secund unde a pierdut cu 11-15 la britanicul Alec Brooke.
Rareș Marghescu (cinci victorii în grupă) a intrat direct în turul al doilea al tabloului, dar a pierdut cu 6-15 la italianul Giacomo Pietrobelli.
Anton Cîmpan (patru victorii în grupă) s-a calificat direct în turul secund al tabloului, însă a fost eliminat de norvegianul Alexander Malvik, cu 15-11.
La final, Rareș Marghescu a ocupat locul 39, Anton Cîmpan s-a clasat pe locul 51, iar Cristian Corbu a fost al 60-lea.
 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii