Imprimă această pagină

Scrimă | Ana Tomșa a obținut cel mai bun rezultat dintre sătmărenii prezenți la Europenele de Cadeți

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Toate cele patru spadasine tricolore care au luat startul în concursul feminin de azi au reușit să treacă de grupe și să intre pe tablou.

Cu trei victorii în grupă, Ana Tomșa a mers direct în turul al doilea, unde a învins-o pe turcoaica Yagmur Sonmus (15-10), calificându-se pentru 16-imi. Același traseu l-a urmat și Ilinca Ionescu. Spadasina de la Steaua a eliminat-o în turul secund pe azera Alfiya Abdinova (15-12) și a intrat în 16-imi. Tot direct în turul secund a ajuns și Emma Șonț (patru victorii în grupă), însă stelista a pierdut greu la Hannah Lebor (Marea Britanie), fiind întrecută la o singură tușă, 13-14.
Andreea Muntean a părăsit competiția după primul tur al tabloului, fiind învinsă de Annika Amler (Germania) cu 15-4.
În 16-imi, Ana Tomșa a pierdut cu 6-10 meciul cu franțuzoaica Anaelle Doquet, în timp ce Ilinca Ionescu a cedat cu 7-15 la Argyrenia Mouriki (Grecia).
La final, Ilinca Ionescu s-a clasat pe locul 23, Ana Tomșa pe locul 29, Emma Șonț pe 41, iar Andreea Muntean pe 65.
scrima ana tomsa1 
În concursul masculin de floretă doar Nicolas Pop a fost singurul tricolor care nu a trecut de faza grupelor, el contorizând o singură victorie în grupa sa.
Alexandru Macovei (cu două victorii în grupă) s-a calificat pentru primul tur al tabloului, unde a fost eliminat de olandezul Michael Dijkstra, care s-a impus cu 15-2. Și Sebastian Drăghici (trei victorii în grupă) a fost învins în primul tur, el pierzând întâlnirea cu letonul Valters Kaulakans (5-15). Tot în primul meci de pe tabloul principal a fost învins și Răzvan Nojea. Sătmăreanul a pierdut cu 8-15 înfruntarea cu turcul Tan Sezer și a încheiat concursul pe locul 41. Sebastian Drăghici s-a clasat al 46-lea, Alexandru Macovei a încheiat pe poziția 50, iar Nicolas Pop a fost al 69-lea.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii