Floretă | Sătmăreanca Teodora Şofran, campioană europeană cu echipa României

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

România e pentru prima dată campioană europeană la floretă feminin juniori.

Sătmăreanca Teodora Șofran, legitimată la CSA Steaua, alături de Emilia Corbu (CSTA București), Andreea Dincă (CSA Steaua) și Karina Vasile (CSA Steaua) au învins în marea finală Franța, cu 45-36, și au câștigat prima medalie de aur de la această ediție a Campionatului European de Juniori. 
Povestea celei de-a treia medalii tricolore la Novi Sad a început dimineață. Echipa noastră a avut o zi excelentă și după ce a câștigat primul meci cu Moldova, scor 45-20, a urmat partida din sferturi cu Germania. Deși au început mai ezitant meciul, în releul 5 Emilia Corbu a readus speranțele și a trecut echipa pe plus, 22-18. Karina Vasile și Teodora Șofran au mărit diferența pentru ca finalul să îi aparțină Emiliei care a închis meciul, 45-33 și a trimis România în careul de ași, între primele patru echipe, și implicit în lupta pentru medalii.
Ucraina a ieșit în fața tricolorelor în semifinale. Cu toată compasiunea pentru drama prin care trece națiunea vecină, tricolorele au luptat admirabil pe planșă pentru a ajunge în finală. Emilia Corbu, Andreea Dincă și Karina Vasile au avut controlul partidei până în releul al șaptelea. De la 10-1, la 35-25 româncele au condus detașat dar Olga Sopit a readus Ucraina în meci și a redus diferența la trei tușe, 36-39. Finalul i-a aparținut Emiliei Corbu. Tricolora a rezistat atacului Alinei Poloziuk. Românca a închis meciul la timp, 44-43. Victoria a însemnat calificarea în finala întrecerii și un obiectiv atins, medalie la această ediție a Europenelor.
Adversar în ultimul a act a fost, în cele din urmă, Franța pentru că, după ce Suedia, Țările de Jos și Italia au refuzat să evolueze în fața Rusiei, în semifinale antrenorii și floretistele din Rusia s-au retras din competiție, iar franțuzoaicele au mers în finală. Acolo unde, după cum știți deja, România s-a impus și a câștigat titlul de campioană europeană a probei.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii