Floretă | Franțuzoaica Alicia Audibert a câștigat Cupa Satu Mare – Memorial “Ecaterina Stahl”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sâmbătă, Sala de scrimă “Alexandru Csipler” și Sala de Sport a Colegiului Național ”Ioan Slavici”din Satu Mare au găzduit ediția a XII-a a etapei de circuit european la floretă cadete - individual.

La ediția din acest an a Cupei Satu Mare – Memorial “Ecaterina Stahl” au participat 95 de sportive din 13 țări (Croația, Franța, Germania, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Serbia, Slovacia, Suedia, SUA, Ucraina și Ungaria), iar la finalul competiției, marea finală a fost câștigată de Alicia Audibert (FRA), care a trecut greu de Andreea Dincă, 15-13. De altfel, sportiva din Franța a fost finalista ediției trecute a competiției (anul 2020), fiind învinsă la pas, 15-2, de stelista Karina Vasile. 
Pe tabloul de opt, România a avut două sportive (Andreea Dincă și Paula Radu, ambele învinse de câștigătoarea competiției), Franța a trei sportive (Alicia Audibert, Keren Aye și Garance Roger), Ungaria două sportive (Petra Polonyi și Szonja Badar) și Ucraina o sportivă (Krystina Kulyk).
Premiile sportivelor clasate pe primele opt locuri au fost înmânate de Cristina Stahl, care a oferit și două premii speciale din partea familiei Stahl celor două finaliste, Mureșan Istvan, președintele CSM Satu Mare și Marcel Tarța, președintele CS Satu Mare.
Organizator principal al evenimentului este Primăria Municipiului Satu Mare împreună cu Federaţia Română de Scrimă, Clubul Sportiv Municipal Satu Mare și CS Satu Mare.
Duminică va avea loc întrecerea pe echipe.

 

Rezultatele înregistrate pe Tablou de 8:

Andreea Dincă (ROM) 15 - 11 Krystina Kulyk (UKR)
Keren Aye (FRA) 15 -11 Garance Roger (FRA)
Alicia Audibert (FRA) 15 - 8 Paula Radu (ROM)
Petra Polonyi (HUN) 12 -15 Szonja Badar (HUN)
Semifinale:
Andreea Dincă (ROM) 15 - 8 Keren Aye (FRA)
Alicia Audibert (FRA) 15 - 13 Szonja Badar (HUN)
Finala: Andreea Dincă (ROM) 13 - 15 Alicia Audibert (FRA)

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii