Spadă | Sătmărenii Marton Mezinger, Luca Gurza și Anton Cîmpan au tras la Circuitul European al cadeților

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La Bratislava, în Circuitul European al cadeților, 293 de spadasini s-au înscris pe listele de start ale concursului masculin individual.

România s-a prezentat cu 12 sportivi, dintre care trei sportivi de la CS Satu Mare: Marton Mezinger, Luca Gurza, Anton Cîmpan, Cristian Corbu, Mihai Ghencea, Rareș Marghescu, Iustin Nica, Davd Pădureanu, George Petrache, Alexandru Ștefan Popescu, Ștefan Sita, Raul Tufan. La finaul zilei, cel mai bine clasat a fost Marton Mezinger - locul 32.
Luca Gurza (CS Satu Mare), George Petrache (CSA Steaua), Iustin Nica (CSA Steaua) și David Pădureanu (CSȘ 1 Constanța) au părăsit competiția încă din faza grupelor.
Pe tabloul preliminar s-au calificat Rareș Marghescu (CSA Steaua), Marton Mezinger (CS Satu Mare), Cristian Corbu (LPS Craiova), Raul Tufan (LPS Bihorul Oradea), Mihai Ghencea (CSȘ 1 Constanța), Ștefan Sita (CSȘ 1 Constanța). Anton Cîmpan (CS Satu Mare) și Ștefan Alexandru Popescu (CS UNEFS București).
Raul Tufan (LPS Bihorul Oradea) a fost eliminat în primul tur al tabloului preliminar, după ce a suferit o înfrângere cu 11-15 în fața polonezului Wojciech Marczak. Tot în același prim tur au mai pierdut Mihai Ghencea (CSȘ 1 Constanța) și Ștefan Sita (CSȘ 1 Constanța). Mihai a fost întrecut cu 15-4 de către maghiarul Adam Horvath, iar Ștefan a cedat cu 5-15 la un alt sportiv din Ungaria, Adam Keresztes.
Anton Cîmpan (CS Satu Mare) l-a învins în primul tur preliminar pe germanul Philip Sigmund (15-11), însă a cedat în turul secund, când a fost întrecut de francezul Noam Duchene, cu 15-10. Același traseu l-a avut și Ștefan Alexandru Popescu (CS UNEFS București): victorie în primul tur la elvețianul Pavlo Borer (15-5) și înfrângere în cel de-al doilea tur, 5-15 cu americanul Daniel Gao.
Rareș Marghescu (CSA Steaua) a reușit să treacă de primul tur preliminar, unde l-a învins categoric pe germanul Leonard Winker (15-5), pentru ca în al doilea tur preliminar să dispună cu 15-12 de francezul Aina Rahamefy.
Marton Mezinger (CS Satu Mare) a avut un meci dificil în primul tur preliminar, meci câștigat cu 15-14 în fața ucrainianului Illia Chornogod, dar s-a mai destins în al doilea tur, unde l-a întrecut cu 15-7 pe germanul Horant Kummer.
Cristian Corbu (LPS Craiova), cu cinci victorii din șase meciuri în grupă, s-a calificat direct pentru al doilea tur preliminar, unde l-a învins categoric (15-6) pe turcul Ali Mustafa Secik.
Pe tabloul principal, Rareș l-a întrecut pe maghiarul Bulcsu Farkas, cu 15-11, iar în 16-imi a trecut și de ucrainianul Daniile Mazur (15-14). Stelistul a pierdut însă în faza optimilor, unde a fost învins de maghiarul Agoston Ko (15-7) și a ocupat, la final, poziția a 16-a.
Marton Mezinger a trecut și el de primul tur de pe tabloul principal, învingându-l pe turcul Ardic Karan Safci (12-10), dar a cedat greu, în optimile turneului, fiind învins cu 13-12 de către francezul Ludovic Blondeau. La final, Marton s-a clasat pe locul 32. 
Cristian Corbu a fost eliminat în primul tur al tabloului principal, pierzând meciul cu ucrainianul Marian-Anton Horetskyy (11-15). Cristian a terminat concursul pe poziția 45.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii