Banner blato Livrare

Scrimă | Teodora Șofran, locul 4 cu echipa României la Campionatele Mondiale pentru Cadeți și Juniori 

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

România a terminat pe locul 4 concursul feminin de floretă junioare pe echipe de la Campionatele Mondiale Juniori și Cadeți - Cairo 2021.

Tricolorele, cu sătmăreanca Teodora Șofran în echipă, au pierdut lupta pentru medalia de bronz, cu 29-45, în fața puternicei formații a Ucrainei. Felicitări sportivelor Karina Vasile, Andreea Dincă, Emilia Corbu și Teodora Șofran, dar și antrenorului Ana Pavel! 

scrima romania cairo

România (Karina Vasile, Andreea Dincă, Emilia Corbu și Teodora Șofran – antrenor Ana Pavel) a început concursul rezervat echipelor de junioare la floretă împotriva reprezentativei Algeriei. A fost un meci fără probleme pentru fetele noastre, care nu au cedat nicio clipă inițiativa, au condus detașat și au câștigat cu 45-25. În sferturile de finală a urmat întâlnirea cu echipa Franței. După un start în care s-a mers cap la cap, tricolorele au preluat conducerea  și s-au menținut în frunte până la final, învingând echipa din Hexagon cu 45-35.

Semifinalele le-au adus româncelor ca adversară echipa Statelor Unite. Americancele au început tare și au condus și la o diferență de nouă puncte. Tricolorele, cu două cadete în echipă – Karina Vasile și Andreea Dincă – au încercat să revină în meci și, pe final, le-au dat emoții adversarelor, apropiindu-se la câteva puncte. S-a terminat însă 45-41 pentru Statele Unite și echipa noastră mergea să lupte pentru medalia de bronz. 

În finala mică România a întâlnit puternica echipă a Ucrainei. Din păcate experiența acestora din urmă s-a dovedit un avantaj important, iar foarte tânăra noastră reprezentativă a cedat, în cele din urmă, cu 29-45, ocupând la finalul competiției un meritat loc 4.

scrima sofran cairo

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii