Banner blato Livrare

Floretă | Teodora Șofran a câștigat medalia de bronz la Naționalele de floretă - juniori

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În această săptămână, Sala de scrimă “Ana Pascu” din Bucureşti găzduieşte Campionatele Naționale de floretă pentru cadeți și juniori.

Miercuri, în prima zi a Naționalelor, Maria Chiorean s-a clasat pe locul 8 în competiția cadetelor, iar astăzi, în competiția rezervată junioarelor, Teodora Șofran a câștigat medalia de bronz.

Odată cu medalia de bronz, Teodora a obţinut și biletul la Campionatul Mondial de juniori din Cairo, programat la începutul lunii aprilie.

Celelalte sătmărence s-au clasat pe următoarele locuri: Maria Chiorean – 18, Diana Şuta – 19, Melissa Korossy – 25, Sara Serghie – 28, Rebeka Draveczky – 29.

Cele două semifinale ale concursului feminin de floretă juniori au fost întâlniri frumoase și disputate, încheiate cu același scor, 15-9. În prima semifinală, campioana de ieri a cadetelor, stelista Karina Vasile, a înfruntat-o pe sătmăreanca Teodora Șofran. Aceasta a început bine, a condus pe tabelă cu 4-2, dar Karina a egalat și a întors scorul, 10-6 și 11-7. Pe final, Teodora nu a mai avut puterea să revină, a mai reușit două tușe și Karina s-a impus cu 15-9, mergând astfel în ultimul act al competiției. A doua semifinală, dintre bucureștencele Emilia Corbu și Andreea Dincă părea că nu o să aibă istoric. Emilia a condus din primul moment, a avut 5-1 și 7-3, dar stelista a încercat o revenire, care i-a ieșit pentru puțină vreme, apropiindu-se la doar două tușe (7-5 pentru Emilia). Din acel moment Emilia a devenit mai atentă și și-a conservat permanent avantajul, reușind să învingă cu 15-9.

În marea finală, Emilia Corbu s-a impus cu 15-12 în fața Karinei Vasile, care pleacă de la această edițe a Naționalelor de floretă cu două medalii – aurul de la cadeți și argintul de la juniori.

Floreta de la CS Satu Mare este antrenată de Arnold Izsaki, Dan Şuta, Attila File şi Eva Lengyel.

Campionatele Naționale de floretă pentru cadeți și juniori continuă pentru sportivii sătmăreni cu următorul program:

Vineri, 12 martie – concursul masculin pentru cadeți (Adam Doboczi, Răzvan Nojea, Nicolas Pop, Matei Serghie)

Sâmbătă, 13 martie – concursul masculin pentru juniori (Adam Doboczi, Răzvan Nojea, Nicolas Pop, Matei Serghie)

teodora sofran bronz1

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii