Banner blato Livrare

Discuții la MTS pentru reînființarea la Satu Mare a Centrului de Excelență pentru Scrimă

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primarul municipiului Satu Mare împreună cu parlamentarii sătmăreni UDMR au avut astăzi o întrevedere cu Eduard Novak - ministrul Tineretului și Sportului.

Printre temele discutate a fost reînființarea, la Satu Mare, a Centrului de Excelență pentru Scrimă, dar și transferul Hotelului Sport, aflat într-o avansată stare de degradare, către Primăria Satu Mare, pentru a fi reabilitat și redat sportivilor. 

”Am avut astăzi o întrevedere cu primarul municipiului Satu Mare, domnul Kereskényi Gábor, alături de parlamentarii UDMR de Satu Mare Lorand Turos, Magyar Lóránd și Nagy Szabolcs. Ca reprezentanți ai sătmărenillor, distinșii mei invitați au venit cu o serie de teme de mare interes pentru comunitatea locală, solicitându-mi sprijinul instituțional. Temele de discuție au vizat descentralizarea Direcțiilor Județene pentru Sport și Tineret, dar și reînființarea, la Satu Mare, a Centrului de Excelență pentru Scrimă. De asemenea, transferul Hotelului Sport, aflat într-o avansată stare de degradare, către Primăria Satu Mare, pentru a fi reabilitat și redat sportivilor, a fost un alt subiect dezbătut, pe care îl vom analiza la nivelul ministerului pentru identificarea soluțiilor optime. 

Strategia de dezvoltare a sportului românesc, prin investiții în modernizarea bazelor sportive și formarea profesională a antrenorilor, face parte dintre prioritățile mele, ca ministru, și mă bucur de fiecare data să regăsesc în rândul autorităților locale parteneri interesați, care doresc să se implice și să acționeze, prin pârghiile legale de care dispun, pentru dezvoltarea infrastructurii sportive și a sportului, în general, la nivelul comunităților pe care le reprezintă. Sunt deschis și doresc să sprijin, la rândul meu, aceste inițiative, deschidere pe care am manifestat-o și în cadrul întâlnirii de astăzi”, a declarat la finalul întâlnirii ministrul.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii