Imprimă această pagină

Sătmărenii Amalia Tătăran, Greta Vereș, Adrian Szilagyi și Alex Oroian au tras la Cupa Ungariei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aflați în cantonament la Budapesta, băieții și fetele din loturile naționale de spadă seniori au concurat în cadrul Cupei Ungariei.

 Primii au urcat pe planșe băieții. Patru din cei cinci spadasini tricolori s-au calificat din grupe, doar Alex Ianoș-Oroian fiind eliminat – el a înregistrat o singură victorie în grupa sa.

Adrian Dabija s-a calificat direct pe tabloul principal, de 64, unde i-a învins pe Ákos Debreczeni (15-5) și pe Levente Buta (15-12), cedând în optimi meciul cu Jonathan Hamilton-Meike (8-15). La final, Adrian Dabija s-a clasat pe locul 15 în Cupa Ungariei la spadă masculin.

Pe tabloul preliminar, de 128 de concurenți, s-au calificat Mario Persu, care a trecut de Péter Partics (15-10), Alin Sbîrcia (14-13 cu András Régely), Adrian Szilagyi (15-12 cu Bence Szabó), însă în primul tur al tabloului principal, Mario a fost învins de Dániel Berta (11-15), Alin a cedat în fața lui Zsombor Keszthelyi (10-15), iar Adrian a pierdut la limită întâlnirea cu Viktor Kulcsár (14-15).

Fetele au intrat în concurs în număr de șase, trecând toate, fără probleme, de faza grupelor.

Ana Maria Popescu, Bianca Benea, Greta Vereș, Amalia Tătăran și Alexandra Predescu s-au calificat direct pe tabloul principal, de 64, iar Maria Constantinescu a mers pe tabloul preliminar, de 128, acolo unde a învins-o pe Léna Tehrani, cu 15-14.

Pe tabloul principal Amalia Tătăran și Greta Vereș au trecut de primul tur cu victorii la Nóra Laura Hajdu (15-6), respectiv la Gréta Gachályi (15-12), și s-au confruntat în turul al doilea, într-o dispută interesantă din care victorioasă a ieșit Greta (15-10). În optimi, Greta s-a recunoscut învinsă în fața Laurei Wetzker, care s-a impus cu 15-8.

Bianca Benea a întrecut-o în primul tur pe Noémi Debreczeni (15-11), dar a cedat în turul următor la Anna Bencsik (11-15). Ana Maria Popescu și-a învins și ea adversara din primul tur, pe Luca Szarka, pierzând însă în turul următor, cu 14-15, la Tamara Gnám. Maria Constantinescu a urmat același parcurs ca Bianca și Ana Maria, câștigând în primul tur (15-13 cu Nóra Gálfalvyi) și cedând în următorul (8-15 cu Kinga Nagy).

Alexandra Predescu a ieșit din primul tur al tabloului principal, după 11-15 cu Edina Kardos. La final, Greta Vereș a terminat pe locul 13, în timp ce Bianca Benea, Amalia Tătăran și Ana Maria Popescu au încheiat pe pozițiile 17-19, în această ordine.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii