Banner blato Livrare

Sătmăreanca Amalia Tătăran a obținut un rezultat foarte bun la Cupa Mondială de la Havana

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sătmăreanca Amalia Tătăran a obținut un rezultat foarte bun la Cupa Mondială de la Havana (Cuba), locul opt la prima competiție majoră a anului, o cupă mondială care a reunit cele mai bune sportive ale armei din acest moment. Pentru Amalia este cea mai bună performanță la Cupa Mondială.

Sportiva legitimată la CS Dinamo București a ajuns până în sferturile competiției unde a fost eliminată de poloneza Aleksandra Zamachowska, scor 12-15. De altfel, sportiva din Polonia a câștigat competiția, după ce în marea finală a trecut de campioana olimpică, Ana Maria Popescu.

La competiția din Havana a participat și Greta Vereș (CSA Steaua), însă sătmăreanca a cedat în ultimul tur preliminar.

Parcursul excelent de la Havana şi locul doi obţinut în finala Cupei Mondiale din capitala Cubei au readus-o pe Ana Maria Popescu pe primul loc al clasamentului mondial la spadă! 

Campioana noastră a adunat 176.000 de puncte şi a depăşit-o pe chinezoaica Lin Sheng (161.000 puncte). Pe locul trei în ierarhia mondială se află Vivian Kong Man Wai (Hong Kong), cu 155.000 puncte. Următoarea spadasină tricoloră din clasament este Maria Udrea, pe locul 57.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii