Banner blato Livrare

Spadă | Szilagyi, Szep și Herey, locul opt la Cupa Campionilor Europei

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În weekend, sportivii de la CSM Satu Mare au participat la întrecerea pe echipe - Cupa Campionilor Europei.

La competiție au participat 20 de echipe, iar sătmărenii au reușit să se califice pe tabloul principal de opt, însă în lupta pentru medalii au fost învinși de ST GRATIEN, campioana Franței. 

Echipele participante au fost împărțite în șase grupe a câte trei echipe + echipele clasate pe primele două locuri la competiția de anul trecut care nu au tras în grupe. CSM Satu Mare a făcut parte din grupa a cincea alături de LUXEMBOURG (Luxemburg) și HAPOEL KFAR-SABA (Israel), sătmărenii învingând echipa din Luxemburg, 45-41, însă au pierdut cu echipa din Israel (29-45) după ce Adrian Szilagyi s-a accidentat la gleznă și nu a mai putut trage. Medicul competiției a reușit să facă ”o magie” și Szilagyi a revenit pe planșă pentru duelul de pe tabloul de 16 cu vicecampioana europeană de anul trecut, HELLERUP FK (Danemarca). Sătmărenii au învins cu 45-38 echipa daneză și s-au calificat pe tabloul principal unde au fost învinși de francezii de la ST GRATIEN, scor 45-27 și au încheiat astfel competiția pe locul 8.

La competiția pe echipe de la Heidenheim a debutat pentru CSM Satu Mare noua achiziție a clubului, ucrainianul HEREY Anatolii. Sportivul ucrainian s-a aflat pentru prima dată ”sub mâna” antrenorului CSISZAR Francisc și a făcut pentru prima dată echipă cu Adrian Szilagyi și Szep Marton, iar rezultatele sunt îmbucurătoare pentru Campionatul Național.

Din păcate, conducerea clubului sătmărean nu a făcut eforturi să-i țină la echipă pe tinerii sportivi sătmăreni Alex Oroian, Adam Macska și Balasz Szilagyi, aceștia plecând la alte echipe din țară sau străinătate.

Tot în weekend, lotul masculin de spadă al României a participat la puternicul concurs masculin de Cupă Mondială la spadă. Din lotul României au făcut parte și sătmărenii Adrian Szilagyi și Marton Szep, însă, din păcate, niciunul dintre ei nu a reușit să se califice pe tabloul principal. Marton Szep a pierdut în primul tur, la francezul Aymerick Gally, cu 7-15, iar Adrian Szilagyi l-a întâlnit pe Maximilian Meszaros și a pierdut cu 8-15.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii