reborn

Spadă | Adrian Szilagyi, locul 3 la ediția a IX-a a Trofeului Alfredo Bachelli

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adrian Szilagyi (CSM Satu Mare) a urcat pe treapta a treia a podiumului la ediția a IX-a a Trofeului Alfredo Bachelli. Disputat la Craiova, în sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv ”Petrache Trișcu”, tradiționalul turneu rezervat spadasinilor a adunat la start peste o sută de sportivi din trei țări: România, Bulgaria și Spania.

Prima parte a zilei a adus pe planșe băieții. În semifinalele concursului s-au calificat bulgarul Ilia Chakarov (15-8 cu Daniel Popa) și românii Ștefăniță Vîlceanu (12-11 cu Tudor Surducan), Adrian Szilagyi (15-13 cu Lucian Ciovică) și Adrian Dabija (15-14 cu Andrei Timoce).  În semifinale s-au impus Ștefăniță Vîlceanu, care a dispus de Ilia Chakarov cu 15-10, și Adrian Dabija – victorios în disputa cu Adrian Szilagyi, 15-11. Ultimul act a fost la dispoziția lui Adrian Dabija, care s-a impus cu 15-8 și a câștigat medalia de aur.

La ediția a IX-a a Trofeului Alfredo Bachelli au participat alți doi sportivi sătmăreni, Tudor Surducan (CS Satu Mare) ocupând locul 8, iar Szep Marton (CSM Satu Mare) a încheiat comeptiția pe locul 21.

Clasamentul final: 

1. Adrian Dabija (CS Dinamo București)

2. Ștefăniță Vîlceanu (CS Universitatea Craiova)

3. Adrian Szilagyi (CSM Satu Mare) și Ilia Chakarov (Bulgaria – SK Cherno More 69)

5. Andrei Timoce (CS Dinamo București)

6. Lucian Ciovică (CS Universitatea Craiova)

7. Daniel Popa (CS Dinamo București)

8. Tudor Surducan (CS Satu Mare)

În cea de-a doua parte a zilei s-au întrecut fetele. În sferturi au fost dispute echilibrate: Adela Danciu a reușit să o învingă pe Bianca Benea, cu 15-12, Mihaela Leonte s-a impus în fața Gretei Vereș (15-13), Cristina Constantinescu a eliminat-o pe Amalia Tătăran (15-14), iar Alexandra Predescu a câștigat partida cu Claudia Năboiu, pe care a învins-o cu 15-12. Semifinalele le-au dat câștig de cauză Mihaelei Leonte – 15-12 cu Adela Danciu și Alexandrei Predescu – 15-7 cu Cristina Constantinescu. Alexandra a reușit să se impună și în finală, unde a învins-o pe Mihaela cu 15-9.

Clasamentul final: 1. Alexandra Predescu (CSA Steaua București), 2. Mihaela Leonte (CS Dinamo București), 3 – Cristina Constantinescu (CSA Steaua București) și Adela Danciu (CS Universitatea Craiova), 5. Bianca Benea (CSM Oradea), 6. Greta Vereș (CSA Steaua București), 7. Amalia Tătăran (CS Dinamo București), 8. Claudia Năboiu (CS Universitatea Craiova).

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii