Banner blato Livrare

Spadă | Cupa României de la Satu Mare s-a încheiat cu întrecerile feminine

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De joi și până duminică, în Sala Alexandru Csipler din Satu Mare spadasinii/spadasinele juniori și cadeți s-au luptat pentru Cupa României.

Joi, în cadrul concursului rezervat cadeților, Marton Mezinger, de la CS Satu Mare a obținut cea mai bună clasare dintre sportivii legitimați la cluburile sătmărene, iar vineri, sătmăreanul Alexandru Oroian, care din această vară reprezintă clubul Dinamo, a câștigat Cupa României la spadă, juniori – individual.

Sâmbătă și duminică în Sala de Scrimă Alexandru Csipler din Satu Mare a fost rândul fetelor să se lupte pentru Cupa României. Sâmbătă, 37 de cadete din Satu Mare, Bucureşti, Constanţa, Craiova şi Oradea s-au luptat pentru medalii, iar la finalul competiției, pe primul loc s-a clasat Georgiana Tătaru (CS UNEFS Bucureşti), Bianca Moroianu (Steaua) a fost a doua, iar Renata Axinte (Dinamo) şi Theodora Ion (Farul Constanţa) au completat podiumul. Maria Crăciun a obținut cea mai bună clasare dintre sătmărence (locul 9), iar celelate sportive de la CS Satu Mare au obținut următoarele locuri: Kirsztina Ziman – locul 16, Ariana Nemeş – 19, Viktoria Toth – 25, Evelin Mekker – 26, Daria Hotca – 30, Ana Tomşa – 31, Karolina Bernath – 37.

Duminică, la proba junioarelor s-au prezentat 42 de sportive, iar în semifinale s-au calificat două reprezentante ale Stelei și două ale clubului Dinamo. În sferturi Bianca Moroianu a eliminat-o pe Theodora Ion, cu 15-8; Ioana Drăghici a trecut de Irina Stan (15-11); Mihaela Leonte a câștigat în fața Claudiei Durău (15-12), iar Cristina Constantinescu a învins-o pe Talida Enache, cu 15-12. În semifinale s-au întâlnit Bianca și Ioana, într-un meci care a dat câștig de cauză primei, victorioasă cu 15-13; și Cristina cu Mihaela, într-o dispută pe care cea din urmă a câștigat-o cu 15-11. Victoria finală a fost obținută de Bianca, stelista impunându-se cu 15-11 și câștigând astfel medalia de aur a competiției.

Cea mai bine clasată sătmăreancă a fost Zsofia Kato – locul 19, iar celelalte sătmărence au încheiat concursul pe următoarele locuri: Maria Crăciun – locul 20, Lavinia Toma – 26, Karolina Bernath – 31, Viktoria Toth – 35, Ariana Nemeş – 37, Daria Hotca – 42.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii