Banner blato Livrare

Spadă | Sătmăreanul Alexandru Oroian a câștigat Cupa României la spadă – individual

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

De joi și până duminică, în Sala Alexandru Csipler din Satu Mare spadasinii juniori și cadeți se luptă pentru Cupa României.

Astăzi, finala masculină de la juniori s-a disputat între un reprezentant al capitalei, sătmăreanul Alexandru Oroian (CS Dinamo București) și unul al provinciei – craioveanul Mihai Bigea. Alexandru a trecut cu victorii categorice de constănțeanul Matheo Buzbuchi (15-1) și de dinamovistul Daniel Popa (15-7), iar în sferturi l-a învins pe craioveanul Marius Bigea (15-9). Semifinalele nu au fost deloc o piatră de încercare pentru Oroian, care s-a calificat în ultimul act după o victorie cu 15-8 la Tudor Zărnescu. Celălalt finalist, craioveanul Mihai Bigea, a trecut cu o victorie la o singură tușă de concitadinul său Cătălin Vitan (15-14), apoi a învins un reprezentant al gazdelor, pe Luca Gurza, de la CS Satu Mare, cu 15-5, pentru ca în sferturi să elimine un alt sătmărean, pe Tudor Surducan, la un scor strâns, 15-13. În semifinale, Mihai a câștigat la o diferență de patru tușe, 15-11, disputa cu Alexandru Stoica. 

În marea finală, sătmăreanul Alexandru Oroian s-a impus cu 15-12 și a câștigat medalia de aur.

Din păcate, în ultimii ani sportivii sătmăreni au ales să părăsească echipa CSM Satu Mare și să plece la alte echipe din țară sau din străinătate. În această vară, Alexandru Oroian a plecat la Dinamo, iar Adam Macska și Szilagyi Balazs la Honved Budapesta...

Clasamentul final a fost următorul: 1. Alexandru Oroian (CS Dinamo București), 2. Mihai Bigea (CS Universitatea Craiova), 3 – Alexandru Stoica (CS UNEFS București) și Tudor Zărnescu (CSA Steaua București), 5. Răzvan Crăciun (CSA Steaua București), 6. Tudor Surducan (CS Satu Mare), 7. Mihai Petre (CSA Steaua București), 8. Marius Bigea (LPS Petrache Trișcu Craiova).

Ziua de sâmbătă este rezervată întrecerii feminine pentru cadete. Concursul începe la ora 9:00.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii