Evoluție bună pentru Alex Oroian la Campionatul Mondial de scrimă de cadeţi şi juniori

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În perioada 6 şi 14 aprilie, la Torun (Polonia) s-au desfășurat Campionatele Mondiale de Scrimă pentru cadeţi şi juniori, competiție la care județul Satu Mare a fost reprezentat de cinci sportivi.

La competiția cadeților au participat Tudor Surducan (spadă masculin - CS Satu Mare) și Teodora Şofran (floretă feminin - CS Satu Mare), iar la juniori - spadă masculin: Adam Macska (CSM Satu Mare), Balasz Szilagyi (CSM Satu Mare) și Alex Oroian (CSM Satu Mare).

Cel mai bun rezultat a fost obținut de Alex Oroian (CSM Satu Mare), care, la sfârșitul competiției, s-a clasat pe locul 14 din cei 190 de spadasini.

Alex a ajuns până în optimile concursului de spadă rezervat juniorilor după ce l-a eliminat pe Yago Navarro (Spania), cu 15-10, apoi pe egipteanul Mohanad Shaban (15-14), pentru ca în 16-imi să treacă și de americanul Adrien Thein-Sandler, cu 15-10. Ajuns între primii 16 spadasini de pe tablou, Alex a pierdut întâlnirea cu italanul Davide Di Veroli, cu 9-15, încheind competiția pe locul al 14-lea.

Adam Macska a câștigat cu Mate Tamas Koch (15-14), dar a pierdut cu azerul Ruslan Hasanov, 10-15 și s-a clasat în final pe locul 47, iar Balazs Szilagyi a încheiat concursul pe locul 180.

În proba individuală la cadeţi, Tudor Surducan (CS Satu Mare) a ajuns până pe tabloul de 32 unde a fost eliminat de polonezul Yasseen Mohamen, scor 13-15,și a încheiat concursul pe locul 26 la final.

Spadasinii de la CSM Satu Mare şi CS Satu Mare sunt pregătiți de Francisc Csiszar, Nagy Lehel şi Simona Surducan.

Delegația României se întoarce de la această ediție a Mondialelor de cadeți și juniori cu o medalie de argint – cea obținută de George Dragomir la juniori, în concursul masculin de sabie.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii