Spadasinii de la CS Satu Mare, vicecampioni naționali în proba pe echipe Foto: frscrima.ro

Spadasinii de la CS Satu Mare, vicecampioni naționali în proba pe echipe

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Sala de scrimă „Ana Pascu” (Floreasca) din București găzduiește în perioada 16-27 iunie ediția 2018 a Campionatului Național de scrimă pentru copii.

La această întrecere-maraton, sunt prezenți peste 850 de sportivi de la toate cluburile de scrimă din țară. Se trage la feminin și masculin, individual și pe echipe, la următoarele categorii de vârstă: 8-9 ani, 10-11 ani și 12-13 ani.
După titlul de vicecampion obținut sâmbătă de sătmăreanul Luca Gurza (CS Satu Mare), duminică, spadasinii de la CS Satu Mare au devenit vicecampioni naționali în proba pe echipe.
Zece formații s-au duelat pentru medalii în proba de spadă masculin echipe, iar după o finală disputată, tinerii spadasini sătmăreni au obținut medaliile de argint, titlul național fiind câștigat de sportivii de la CSS1 Constanța. Pe locul trei s-a clasat CSS Quarto București, învingătoarea în finala mică în fața celor de la LPS Craiova, scor 45-40. Sportivii de la LPS Satu Mare au încheiat proba pe echipe pe locul opt.

Rezultatele complete ale concursului de azi pot fi văzute AICI, iar clasamentul final al Campionatului Național de scrimă pentru copii, în proba de spadă masculin individual, 12-13 ani, poate fi văzut AICI.
La fel ca și în 2017, și în 2018 alături de micii campioni ai scrimei românești se vor afla mari vedete din sportul românesc. Campioni mondiali și olimpici au răspuns invitației Federației Române de Scrimă și îi vor premia pe cei mai merituoși mici scrimeri. Astfel, vor face premierea la Campionatul Național de Copii, Loredana Dinu, Larisa Iordache, Alexandra Predescu, Marian Drăgulescu, Simona Pop, Denisa Barosan, Claudia Vanță, Laura Oprea, Alina Dumitru, Simona Gherman, Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Monica Roșu și Irina Deleanu.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii