Banner blato Livrare

Spadă | Sătmărencele Amalia Tătăran și Greta Vereș, câștigătoare la Campionatul Național

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Sala de scrimă „Ana Pascu” din București a găzduit în acest weekend întrecerile Campionatului Național de spadă seniori feminin, individual și echipe.
La ediția din acest an au participat spadasine de la toate cluburile de scrimă din țară, într-o competiție ce a fost extrem de interesantă și de disputată.
Sâmbătă, în prima zi de concurs s-a disputat proba individuală la care au luat start-ul 36 de sportive de la CSA Steaua, CS Dinamo, CS Farul Constanța, CS UNEFS, CS Univ. Craiova, CSM Craiova, CSM Oradea, CSS Quarto București și LPS Craiova. Pentru prima dată în carieră, sătmăreanca Amalia Tătăran a câștigat medalia de aur la Campionatul Național de spadă seniori feminin individual. Sportiva de la CS Dinamo a trecut în marea finală de Raluca Sbîrcia (CS Univ. Craiova), scor 15-13. Medaliile de bronz au fost cucerite de către Ioana Dumitru (CS Dinamo) și Adela Danciu (CS Univ Craiova).

Duminică, în proba pe echipe a Campionatului Național de spadă seniori feminin, ediția 2017, s-au duelat în Superligă pentru medalii: CS Dinamo, CS UNEFS, CS Univ. Craiova, CSA Steaua1, CSA Steaua2, CSM Craiova, CSS Quarto și LPS Craiova. Sistemul de concurs: fiecare cu fiecare, iar la final s-a alcătuit clasamentul.
Titlul național și medaliile de aur au fost câștigate de sportivele de la CSA Steaua1 București, printre care se află și sătmăreanca Greta Vereș. Acestea au obținut șapte victorii din șapte partide, pe locul doi s-a clasat CS Dinamo, iar podiumul a fost completat de către CS Univ. Craiova.

Componența celor trei formații care au urcat pe podium:
1. CSA Steaua1: Dzhoan Feibi Bezhura, Ramona Calcan, Olena Kryvytska, Greta Vereș;
2. CS Dinamo: Amalia Tătăran, Ioana Dumitru, Alexandra Olteanu, Ana Maria Constantin;
3. CS Univ. Craiova: Adela Danciu, Diana Ionele, Claudia Năboiu, Raluca Sbîrcia;

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii