Spadă | România, cu trei sătmăreni în echipă, a câștigat bronzul la Campionatul European Foto: Federația Română de Scrimă

Spadă | România, cu trei sătmăreni în echipă, a câștigat bronzul la Campionatul European

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Echipa României a cucerit astăzi prima medalie la Campionatul European de scrimă pentru cadeți și juniori de la Plovdiv.
Echipa de spadă cadeți masculin a reușit să cucerească medalia de bronz, după ce a trecut în finala mică de Ungaria, scor 45-40. Este prima medalie pentru spada românească masculină la o ediție a Campionatului European! Incluzând și succesul de azi, până acum, de-a lungul timpul, România a cucerit nouă medalii la Europenele de cadeți: trei medalii de argint și șase de bronz.
Echipa României este antrenată de Nagy Lehel și a fost formată din: Adam Macska (CS Satu Mare), Mihai Bigea (LPS Craiova), Alexandru Oroian (CS Satu Mare), Balazs Szilagyi (CS Satu Mare).
Azi, la Plovdiv, în proba de spadă cadeți masculin echipe, s-au aflat la start 23 de formații, iar România a intrat în concurs direct pe tabloul de 16. Elevii lui Nagy Lehel au avut următorul parcurs spre cucerirea medaliei de bronz:
Tabloul de 16; România 45 - 44 Spania;
Tabloul de 8: România 45 - 34 Marea Britanie;
Semifinale: România 32 - 45 Italia;
Finala mică: România 45 - 40 Ungaria;
În finala mare, Italia a dispus de Rusia, scor 45-30.
Duminică începe Campionatul European la juniori, iar la spadă masculin (individual și echipe) vom fi reprezentați de Adam Macska și Marton Szep, iar la floretă masculin de sătmăreanul Benjamin Bodo (CSU Poli Timișoara).

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii