Spadă. Adrian Pop a câștigat titlul de campion național

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Sala de scrimă “Alexandru Csipler” din Satu Mare a găzduit vineri Campionatul Naţional de spadă la masculin individual.
Adrian Pop de la CSM Satu Mare și-a adjudecat titlul de campion național la spadă seniori după ce l-a învins azi, 13 mai în finala probei individuale pe Alexandru Nyisztor de la CSU Târgu Mureș. Campionatul Național se desfășoară în acest week-end în Sala „Alexandru Csipler” din Satu Mare.
Anul trecut (2015), spadasinul sătmărean s-a clasat pe locul II, fiind învins în finală de Liviu Dragomir de la CSU Craiova.
În cadrul competiției de astăzi, Adrian Pop a înaintat spre titlul național după ce pe tabloul de 32 l-a învins pe Szep Marton de la CS Satu Mare, apoi l-a eliminat pe Andrei Timoce de la CSM Satu Mare pe tabloul de 8, iar în semifinală l-a învins pe Adrian Szilagyi (CSM Satu Mare).
În finala competiției Adrian Pop a dispus de Alexandru Nyisztor, sătmăreanul legitimat la CSU Târgu Mureș, pe care l-a învins cu 6-5.
Locul II al podiumului i-a revenit lui Alexandru Nyisztor, iar pe locul III s-au clasat Adrian Szilagyi de la CSM Satu Mare și Alin Mitrică de la CSU Craiova.
La startul competiției de azi s-au prezentat 42 de spadasini. S-au tras două tururi de grupe, după care toți sportivii au ajuns pe un tablou incomplet de 64, de eliminare directă.
Competiția continuă sâmbătă, 14 mai. În prima parte a zilei se vor desfășura calificările la echipe, iar în după-amiaza aceleiași zile se vor disputa câteva meciuri din Superligă.
Duminică, 15 mai, începând tot cu ora 09.00 sunt programate ultimele patru meciuri din Superligă. Aceasta presupune meciuri disputate între toate cele opt echipe calificate, fiecare cu fiecare.
Finala va fi disputată începând cu ora 11.30 și va fi transmisă în direct de către TVR Cluj și TVR3.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii