Rugby | Stejarii joacă în Polonia primul meci din Rugby Europe Championship 2024

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Stejarii debutează în noul sezon competițional, duminică, 4 februarie, ora 19:15, urmând să întâlnească în primul meci al Grupei B din Campionatul European, Polonia.

Meciul care are loc pe Narodowy Stadion din Gdynia poate fi urmărit în direct pe Rugby Europe Tv, platforma rugbyeurope.eu, după crearea unui cont de acces gratuit.

Pentru această prima partidă, staf-ul tehnic a stabilit echipa, căpitan al Stejarilor fiind desemnat Ovidiu Cojocaru. De asemenea, de remarcat prezența în Primul XV a tânărului jucător Mihai Graure, care și-a făcut debutul pentru Stejari, la Cupa Mondială de Rugby, în meciul cu Tonga, în timp ce pe banca de rezerve se află, înaintea debutului, Ovidiu Neagu.

„Nu au fost cele mai ideale condiții de pregătire, pentru că au fost trei săptămâni cu vreme foarte rece, cu multă zăpadă, terenul de antrenament a fost înghețat astfel că a trebuit să ne pregătim pe sintetic și să ne adaptăm la ceea ce avem. A fost o perioadă bună de pregătire, de cunoaștere și acomodare cu noul staff tehnic, și de însușire a planului de joc. Este un nou început pentru noi, pentru echipă și ceea ce ne dorim să construim încet, încet, un grup care să poată duce România la Cupa Mondială din 2027. Este un obiectiv pe termen lung însă este foarte important să putem construi acest grup pe rezultate bune, să putea vedea un progres de la meci la meci în jocul nostru. Debutul în Campionatul Europea întotdeana a fost un pic mai greu pentru noi pentru că nu am avut meciuri de pregătire și practic este primul meci pe care îl jucăm după mai mult de două luni. Este un prim test, Polonia este o echipă care își joacă șansă până în ultimul minut și asta s-a văzut și anul trecut în meciul de la București, însă noi trebuie să ne vedem de jocul nostru și să respectăm planul de joc”, a declarat Ovidiu Cojocaru, căpitanul Stejarilor.

Echipa României pentru meciul cu Polonia: 1. Alexandru Savin (CS Rapid), 2. Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), 3. Alexandru Gordaș (CS Dinamo), 4. Ionuț Lucian Mureșan (SCM USV Timișoara), 5. Ștefan Iancu (CSM Știința Baia Mare), 6. Vlad Neculau (SCM USV Timișoara), 7. Kamil Sobota (CS Dinamo), 8. Damian Strătilă (CSA Steaua), 9. Florin Surugiu (CS Rapid), 10. Tudor Boldor (CS Dinamo), 11. Manumua Tevita (SCM USV Timișoara), 12. Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare), 13. Mihai Graure (CS Dinamo), 14. Cosmin Iliuță (CSA Steaua), 15. Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare)
Rezerve: 16. Florin Bărdașu (CS Rapid), 17. Iulian Hartig (Bassin d’Arcachon), 18. Costel Burțilă (RC Hyères Carqueiranne La Crau), 19. Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), 20.Dragoș Ser (SCM USV Timișoara), 21. Alin Conache (CSA Steaua), 22. Ovidiu Neagu (CS Dinamo), 23. Gabriel Pop (GDS Cascais)
Staff: David Gérard – antrenor principal, Jonathan Edward Brooks Callard – antrenor cu treisferturile și atac, Simon Maisuradze – antrenor înaintare, Raphaël Francois Saint-André – antrenor asistent cu treisferturile și îndemânare (skills), Michaël Dallery – antrenor principal cu pregătirea fizică, Paul Cere-Labourdette – antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS, Daniel Carpo – antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS, Daniel Răzvan Wanya Crîngu – medic, Marius Lică Todosi – kinetoterapeut, David Popa – analist video

În Rugby Europe Championship, România se află în Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia. Stejarii debutează în deplasare, pe 4 februarie, cu Polonia, după care vor avea două meciuri pe teren propriu, cu Belgia, pe 10 februarie și cu Portugalia, pe 17 februarie. Biletele pentru cele două meciuri de acasă ale Stejarilor se pot achiziționa de pe bilete.ro, cu Belgia (aici) și cu Portugalia (aici).
După partidele din grupă vor urma semifinalele, programate în weekendul 2-3 martie și finalele ce vor avea loc pe 17 martie, la Paris. În Grupa A se află Georgia, Spania, Germania și Țările de Jos.

În ediția trecută a competiției, România a ocupat locul 3, după ce a învins în finala mică, la Badajoz, Spania, cu 31-25.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii