smarald tennis club

Rugby | Stejarii debuteazăcu un staff nou în noul ciclu de calificare la Cupa Mondială din Australia 2027

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa naționala de rugby a României va debuta pe 4 februarie în noul sezon al Rugby Europe Championship urmând să întâlnească, în deplasare, Polonia.

Stejarii abordează competiția cu un staff tehnic nou, alături de antrenorul pricipal, francezul David Gérard  urmând să se se afle un englez, un georgian, trei francezi și patru români.

Antrenor principal al Stejarilor, anunțat oficial în această postură în urmă cu două săptămâni, David Gérard, va avea în staff tehnicieni cu care a mai colaborat până acum.

Astfel, antrenorul care se va ocupa de treisferturi și faza de atac este Jonathan Edward Brooks Callard (57 ani), fost internațional englez care a evoluat pe postul de fundaș pentru echipa Angliei și pentru Bath, în prezent antrenor la Academia de rugby a Federației Engleze și antrenor al jocului cu piciorul la Bath.

Antrenorul pachetului de înaintare va fi georgianul Simon Maisuradze (37 ani), cel care antrenează acum echipa campioană a României, CS Dinamo. El s-a alăturat staff-ului buldogilor în luna mai a acestui an.

Raphaël Francois Saint-André (52 ani), fratele mai mic al lui Phillipe Saint-André, va fi antrenor asistent cu treisferturile. Acesta a mai lucrat cu echipa națională a Ungariei, în calitate de consultant tehnic și cu echipa Rusiei, în calitate de antrenor. De asemenea, a fost antrenorul de treisferturi al cluburilor Lyon și Dax.

În ceea ce privește pregătirea fizică, de aceasta se vor ocupa doi francezi, Michaël Dallery și Paul Céré-Labourdette, ambii făcând parte în ultimii ani din staff-ul tehnic al Portugaliei, și fostul Stejar, Daniel Carpo.

„Este un nou început, nu doar de an sau de competiție, dar și al unui ciclu de calificare la Cupa Mondială din Australia, din 2027, acesta fiind obiectivul cu care pornim la drum. I-am văzut la lucru, dacă putem spune așa, pe antrenorii care vor conduce echipa României, știm ce rezultate au obținut, ce schimbări au făcut în jocul și mentalitatea jucătorilor cu care au lucrat și ne dorim să reușească să poată face aceste lucruri și la nivelul Stejarilor. Suntem încrezători în capacitatea tuturor celor implicați, fie că sunt jucători, fie că sunt antrenori, că vor putea să aducă rezultate bune în rugbyul românesc, rezultate de care avem atât de mare nevoie, pentru iubitorii acestui sport, dar și pentru generațiile care cresc”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Staff-ul României:

  • David Gérard – antrenor principal
    Jonathan Edward Brooks Callard – antrenor cu treisferturile (troacari) și atac
    Simon Maisuradze – antrenor cu înaintarea
    Raphaël Francois Saint-André – antrenor asistent cu treisferturile și îndemânare (skills)
    Michaël Dallery – antrenor principal cu pregătirea fizică
    Paul Cere-Labourdette – antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS
    Daniel Carpo – antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS
    Daniel Răzvan Wanya Crîngu – medic
    Marius Tudosi – kinetoterapeut
    David Popa – analist video

Naționala de rugby a României va participa în 2024 la Rugby Europe Championship, unde se află în Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia. Stejarii vor debuta în deplasare, pe 4 februarie, cu Polonia, după care vor avea două meciuri pe teren propriu, cu Belgia, pe 10 februarie și cu Portugalia, pe 17 februarie. După partidele din grupă vor urma semifinalele, programate în weekendul 2-3 martie și finalele ce vor avea loc pe 17 martie, la Paris. În Grupa A se află Georgia, Spania, Germania și Țările de Jos.

În ediția trecută a competiției, România a ocupat locul 3, după ce a învins în finala mică, la Badajoz, Spania, cu 31-25.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii