Banner blato Livrare

RWC 2015. Australia - Noua Zeelandă, finala Cupei Mondiale la rugby

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Sâmbăta viitoare, pe Twickenham, vom asista la o finală de vis, Australia - Noua Zeelandă, aceasta fiind şi prima confruntare directă între cele două mari naţiuni într-o finală de Cupă Mondială
Reprezentativa Noii Zeelande a învins, sâmbătă, la Londra, cu scorul de 20-18, selecţionata Africii de Sud, şi s-a calificat în finala Cupei Mondiale de rugby.
All Blacks au reuşit două eseuri, prin Kaino şi Barrett, şi un dropgol, prin Carter. Celelalte puncte au fost obţinute tot de Carter - două transformări şi o lovitură de pedeapsă. Africa de Sud a avut şase lovituri de pedeapsă (Polland - 5, Lambie - 1).

Australia a câştigat a doua semifinală a Cupei Mondiale de rugby, scor 29-15 în faţa Argentinei. Australia a început meciul de la 7-0, în condiţiile în care Simmons a culcat balonul în terenul de ţintă în minutul 2. Selecţionata Wallabies i-a luat tare pe sud-americani, iar până în minutul 10 a marcat şi al doilea eseu prin Adam Ashley-Cooper.
Cu un deficit de 11 puncte după niciun sfert din timpul de joc, Argentinei i-a fost greu să întoarcă rezultatul, cu toate că a dominat categoric cu pachetul de înaintare. Australienii au rezistat cu brio şi chiar au reuşit şi al treilea eseu până la pauză, prin acelaşi Adam-Ashley-Cooper (19-9, pauză).
În partea secundă, sud-americanii şi-au reluat ofensiva însă n-au reuşit să spargă blocul defensiv australian, cel care a răpus în faza grupelor şi Anglia, ţara gazdă. Argentina s-a apropiat cel mai mult de adversară la 7 puncte (12-19 şi 15-22), eforturile de a ajunge cu balonul în terenul de ţintă fiind în zadar. Până la urmă, cei care au înscris eseul în partea secundă au fost tot australienii, prin acelaşi Cooper, care a realizat hattrick-ul. Lucrurile au fost clare din minutul 72, când Australia s-a desprins la 29-15, scor cu care s-a şi terminat semifinala.


Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii