Rugby | Trei modificări în lotul Stejarilor pentru Cupa Mondială

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Naționala de rugby a României se reunește astăzi pentru o ultimă săptămână de pregătire în țară, la București, după care, duminică, 3 septembrie, va pleca spre Franța, pentru a participa la  Cupa Mondială de Rugby.

În lotul de 33 anunțat în urmă cu două săptămâni de staff-ul tehnic au intervenit însă câteva schimbări.  

Mihai Macovei, Mihai Mureșan și Paul Popoaia au suferit accidentări în ultima săptămână de pregătire, dar și la meciul test cu Italia, și au fost înlocuiți pentru Cupa Mondială din Franța din motive medicale.  Andre Gorin, Lama Sioeli și Taliauli Sikuea au fost selectați pentru a suplini lipsa acestora. 

Marius Iftimiciuc și Florin Surugiu se află deja în proces de recuperare și vor reveni la antrenamente începând cu 5 Septembrie. 

  • Mihai Macovei a suferit o ruptură musculară 2,5 cm mușchigastrocnemian medial gamba stângă.  Acesta va avea nevoie de trei săptămâni de recuperare.
  • Mihai Mureșan s-a accidentat în meciul din Italia și a fost diagnosticat cu luxatie antero-inferioară umăr drept și leziuneBankart cu indicatie chirurgicală. În cazul său perioada de indisponibilitate este de 3-4 luni. 
  • Paul Popoaia se află în continuare în recuperare după o contuzieputernică la umărul drept, diagnosticul fiind de  bursitasubacromiala si tendinita supraspinos.

Toți sportivii care nu au fost selecționați în lotul de 33 și se vor recupera în timp util vor rămâne la dispoziția staffului tehnic pe toată perioada Cupei Mondiale.

România va debuta la Cupa Mondială pe 9 septembrie, la Bordeaux, cu Irlanda. În Grupa B, Stejarii vor mai juca pe 17 septembrie, cu Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie cu Scoția (Lille) și pe 8 octombrie cu Tonga (Lille). 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii