Rugby | Romanian Wolves va evolua în noul format al Rugby Europe Super Cup

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Rugby Europe a anunțat noul format și programul competițional al Rugby Europe Super Cup, competiție în care România este reprezentată pentru al doilea an consecutiv de Romanian Wolves.

Competiția va începe în luna noiembrie după Cupa Mondială de Rugby, toate partidele urmând a se disputa pe perioada a două luni, semifinalele și finalele fiind programate în luna decembrie. 

Romanian Wolves se află în Grupa B alături de Bohemia Rugby Warriors (Cehia), echipă nou înscrisă în competiție, Brussels Devils (Belgia) și Delta (Țările de Jos). Lupii vor debuta acasă cu Selecționata din Cehia, după care vor juca în deplasare următoarele două meciuri.

În Grupa A se află campioana competiției, Black Lion (Georgia), vicecampioana Tel Aviv Heat (Israel), Lusitanos (Portugalia) și Castilla Y Leon Iberians (Spania).

Față de ediția trecută, Rugby Europe Super Cup are o nouă echipă înscrisă la start, Cehia având în premieră o reprezentantă în această competiție, Bohemia Rugby Warrios. De asemenea, Batumi, a doua echipă din Georgia nu va participa în această ediție. Cele opt echipe participante au fost împărțite în două grupe, ținându-se cont de locul pe care l-au ocupat în clasamentul ediției trecute.

În faza grupelor fiecare echipă va juca cu cealaltă, acasă sau în deplasare, în primele trei weekenduri din noiembrie. La finalul grupelor , primele trei echipe din Grupa A și câștigătoarea Grupei B se vor califica în semi-finale 1-4, în timp ce locul 4 din Grupa A și locurile 2-4 din Grupa B vor juca în semifinalele 5-8. Aceste meciuri vor avea loc în începutul lunii decembrie, finalele fiind programate în weekendul 16-17 decembrie. 

Program competițional:

Etapa I: 4-5 noiembrie:

Grupa A:

Black Lion – Castilla y Leon Iberians

Lusitanos – Tel Aviv Heat

Grupa B:

Romanian Wolves – Bohemia Rugby Warriors

Brussels Devils – Delta

 

Etapa a II-a: 11-12 noiembrie:

Grupa A:

Castilla y Leon – Tel Aviv Heat

Lusitanos – Black Lion 

Grupa B:

Delta – Romanian Wolves

Bohemia Rugby Warriors – Brussels Devils

 

Etapa a III-a: 18-19 noiembrie:

Grupa A:

Tel Aviv Heat – Black Lion

Castilla y Leon Iberians – Lusitanos 

Grupa B:

Brussels Devils – Romanian Wolves

Bohemia Rugby Warriors – Delta

 

Semifinale: 2-3 decembrie

Finale: 16-17 decembrie

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii