Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

RWC 2015. România a învins Canada după cea mai mare revenire din toate timpurile

Echipa de rugby a României a învins, la Leicester, selecţionata Canadei, cu scorul de 17-15 (0-8), în cel de-al treilea meci al "Stejarilor" în grupa D de la Cupa Mondială din Anglia.
"Stejarii" au fost de nerecunoscut în primele 50 de minute, în majoritatea timpului preferând să se apere. Tentativele de a marca au fost destul de rare, adică două lovituri de pedeapsă de la peste 50 de metri. Ambele şanse au fost irosite de Florin Vlaicu.

Pe fondul jocului slab al României, Canada s-a desprins la 15-0 şi părea că va administra o înfrângere dură naţionalei. "Stejarii" au renăscut însă din propria cenuşă, în urma unei prime faze mai legate, care i-a descătuşat. Cu ajutorul pachetului de înaintare, care a fost la înălţime tot jocul, Mihai Macovei a reuşit să înscrie repede un eseu, astfel că partida s-a relansat.

Cu o determinare fantastică, ieşită din comun, România a început să-şi preseze adversara şi a preluat iniţiativa. Momentul de cumpănă l-a reprezentat un cartonaş galben văzut de canadianul Sinclair, cu 8 minute înainte de final. Din acel moment, "stejarii" au prins aripi şi au zburdat spre buturile Canadei. Acelaşi Macovei a reuşit al doilea eseu cu 6 minute înainte de final, iar 3 minute de târziu, Vlaicu a transformat o lovitură de pedeapsă. În numai 25 de minute, România a reuşit să întoarcă uluitor un meci, un parcurs la o Cupă Mondială. A fost, de fapt, cea mai spectaculoasă răsturnare de situaţie din istoria Cupei Mondiale!!!

Selecţionerul României, galezul Lynn Howells, a trimis în teren următorul XV: 1. Mihăiţă Lazăr, 2. Otar Turaşvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johannes Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (căpitan), 9. Florin Surugiu, 10. Michael Wiringi, 11. Ionuţ Botezatu, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu.
Au mai jucat: 21. Valentin Calafeteanu, 17. Andrei Ursache, 23. Csaba Gal, 16. Andrei Rădoi, 18. Alexandru Ţăruş, 19. Daniel Carpo.
Selecţionerul Canadei, Kieran Crowley, a trimis în teren următorii jucători: 1. Hubert Buydens, 2. Ray Barkwill, 3. Doug Wooldridge, 4. Brett Beukeboom, 5. Jamie Cudmore (căpitan), 6. Jebb Sinclair, 7. John Moonlight, 8. Aaron Carpenter, 9. Gordon McRorie, 10. Nathan Hirayama, 11. DTH Van Der Merwe, 12. Nick Blevins, 13. Ciaran Hearn, 14. Jeff Hassler, 15. Harry Jones.
Au mai jucat: 17. Djustice Sears-­Duru, 21. Phil Mack, 22. Conor Trainor, 20. Nanyak Dala, 18. Jake Ilnicki, 23. James Pritchard.
Meciul a fost condus la centru de englezul Wayne Barnes, iar arbitri asistenţi au fost neo-zeelandezul Glen Jackson şi româno-italianul Marius Mitrea.
În ultimul meci, România va întâlni Italia, duminică, de la ora 16.30, la Exeter.
În primul meci din grupă, România a fost învinsă de Franţa, scor 38-11, iar în cel de-al doilea a fost întrecută de Irlanda, scor 44-10.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Media

StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu