Rugby | România joacă duminică, la Tbilisi, semifinala Rugby Europe Championship cu Georgia

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Naționala de rugby a României întâlnește Georgia în semifinalele Rugby Europe Championship. Partida se joacă duminică, 5 martie, la Tbilisi, pe Achvala Stadium, de la ora 14:00, ora României, și poate fi urmărită în direct pe Rugby Europe Tv.

Stejarii s-au antrenat în această săptămână la București, plecând spre Georgia ieri dimineața, Antrenamentul Căpitanului urmând să îl susțină astăzi, acolo.

Staff-ul tehnic a desemnat echipa care va evolua duminică. Căpitanul Mihai Macovei revine, la fel ca Andre Gorin, care s-a întors printre Stejari după un an. De remarcat că avem un jucător care se află în fața debutului pentru România XV, el fiind prezent constant în echipa de rugby 7s, Cosmin Iliuță. Față de meciul cu Portugalia, în Primul XV sunt 6 schimbări, 2 pe pachetul de înaintare, cu Macovei și Gorin în linia a treia, cu Rupanu și Popa la mijlocul echipei și 2 pe linia de treisferturi, cu Septar și Melinte, titulari. Vasile Balan și Taylor Gontineac nu au putut fi folosiți pentru această partidă fiind accidentați, la fel Hinckley Vaovasa și Andrei Mahu, care s-au accidentat la antrenamente în urmă cu două zile.

”Ne așteaptă o semifinală foarte dificilă pe care noi, din păcate, ne-am făcut-o mai dificilă decât era preconizat. Știm ce ne așteaptă în Georgia, era o partidă preconizată în finală și acum mergem la Tbilisi ca să o disputăm acolo. Un meci fizic, trebuie să recunoaștem că Georgia a făcut progrese foarte mari în ultima perioadă , au un joc mai complex, atât pe pachetul de înaintare, foarte fizici și mobili, cât și pe linia de treisfeturi. Jucătorii sunt conștienți de ce ne așteaptă, de aceea am programat în această săptămână și două antrenamente de contact, cu Dinamo și Steaua care au venit să ne ajute, tocmai pentru a fi pregătiți pentru meciul de duminică”, a declarat Eugen Apjok, antrenorul Stejarilor.

România: 1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), 3. Thomas Crețu (Stade Francais), 4. Adrian Moțoc (Biarritz), 5. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 6. Mihai Macovei (RC Bassin D’Arcachon), 7. Cristi Chirica (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 8. Andre Gorin (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 9. Gabriel Rupanu (SCM USV Timisoara), 10. Vlăduț Popa (CSA Steaua), 11. Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare), 12. Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare),13. Atila Septar (RC Toulon), 14. Marius Simionescu (SCM USV Timișoara), 15.Ionel Melinte (RC Hyeres Carqueiranne La Crau);

Rezerve: 16. Eugen Căpățînă (SCM USV Timișoara), 17.Ciprian Chiriac (SCM USV Timișoara), 18. Costel Burțilă (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 19. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 20. Vlad Neculau (SCM USV Timișoara), 21. Alexandru Țiglă (CSM Știința Baia Mare), 22. Tangimana Fonovai (CSA Steaua), 23. Cosmin Iliuță (CSA Steaua)*

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii