Banner blato Livrare

Cupa Mondială de Rugby 2015. Anglia şi Fiji joacă astăzi în meciul de deschidere, de la ora 22:00

Cupa Mondială de rugby debutează vineri, 18 septembrie, cu partida Anglia - Fiji (ora 22:00), meci ce se va desfăşura pe stadionul Twickenham.
România, prezentă la toate ediţiile Cupei Mondiale, îşi va face debutul 5 zile mai târziu, într-o partidă cu Franţa. Cupa Mondială se va desfăşura pe parcursul a 3 luni de zile (finala este programată pe 1 noiembrie), în Anglia, iar Noua Zeelandă este văzută ca principală favorită.
În premieră, la această ediție a Cupei Mondiale, România se va baza și pe jucători naturalizați. Aceștia sunt Otar Turashvili, născut în Georgia, Johannes Van Heerden din Africa de Sud. Michael Wiringi din Noua Zeelanda si Paula Kinikinilau, născut în Tonga. Astfel, rugbyul românesc se aliniează tendinței generale de a folosi jucatori eligibili, care pot crește valoarea jocului.
La polul opus echipelor care au in componență jucători naturalizați, se afla Argentina, echipa aflata pe locul 8 în lume. Pumele au în componențî doar jucatori născuți în Argentina. Interesant este că mulți jucători de origine argentiniană evoluează pentru Italia, precum Martin Castrogiovani sau Sergio Parisse.
Stejarii s-au aflat ieri în Christ Church, Spitalfields, pentru festivitatea de bun venit organizată de England Rugby 2015 și reprezentanții Cupei Mondiale. Festivitatea a fost deschisă de corul de copii de la școala St. Aubyn, care a interpretat melodia World in Union în fața unui public numeros prezent la eveniment.
Vice-Președintele World Rugby, Oregan Hoskins și Președintele Federației Engleze de Rugby, Jason Leonard le-au urat bun venit Stejarilor și succes la această ediție a Cupei Mondiale.
Jucătorii au primit medalii de participare și faimoasele caps, oferite la fiecare ediție a Cupei Mondiale, o șapcă prin care se atestă calitatea de jucător.
Antrenorul principal al Romaniei, Lynn Howells s-a declarat încântat de condițiile oferite și a mulțumit World Rugby și England 2015 pentru urările de bun venit.

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii