Rugby | CSM Știința Baia Mare întâlnește SCM Timișoara în finala Cupei României

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Finala Cupei României dintre CSM Știința Baia Mare și SCM-USAMVB Timișoara va avea loc sâmbătă, 2 aprilie, ora 12:00, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf și va fi transmisă în direct de TVR 1.

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că se bucură că finala Cupei României 2021, dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi SCM Timişoara, se poate disputa în cele din urmă şi este convins că spectatorii vor avea parte de un spectacol pe Stadionul Naţional de Rugby ”Arcul de Triumf”.

"Finalul anului trecut a fost unul greu pentru rugby-ul românesc pentru că ne-am confruntat cu problema numită Omicron, iar cei de la Baia Mare nu au putut să joace finala Cupei programată în decembrie. Aşa că mâine pe Stadionul Arcul de Triumf ne vom putea bucura de această finală. Sunt două echipe puternice care se cunosc foarte bine. Sunt convins că la finala de mâine vom avea parte de un spectacol", a spus Petrache.

Finala Cupei României, ediţia 2021, dintre SCM Timişoara şi CSM Ştiinţa Baia Mare, trebuia să se dispute la 11 decembrie 2021, dar a fost amânată din cauza carantinei impuse sportivilor băimăreni. În acea perioadă, CSM Ştiinţa Baia Mare a fost blocată câteva zile în Africa de Sud din cauza apariţiei pe continentul african a variantei Omicron a Covid-19.

rugby finala cupei romaniei1

Prezent la conferinţă, antrenorul formaţiei CSM Ştiinţa Baia Mare, Eugen Apjok, a afirmat că disputarea finalei Cupei României înaintea începerii campionatului este ceva inedit, dar susţine că jucătorii vor trebui să dea maximum pe teren.

"Din păcate în decembrie nu am putut juca finala, deşi ne-am fi dorit. Aşteptăm de anul trecut această finală, aşa că ne vom bucura de ea şi sperăm noi să o şi câştigăm. E inedit să jucăm finala înaintea începerii campionatului, am încercat în perioada asta să jucăm şi nişte meciuri de pregătire dar nu am reuşit. Însă mâine cred că nu va fi nicio scuză pentru nicio echipă. Jucătorii trebuie să ofere maximum, fiecare ştie ce înseamnă o finală de Cupă. Vom vedea mâine dacă e un avantaj sau dezavantaj pentru noi că s-a amânat finala. Cert e că Baia Mare nu se putea prezenta sub nicio formă la finală în luna decembrie", a explicat Apjok.

Căpitanul formaţiei CSM Ştiinţa Baia Mare, Ovidiu Cojocaru, a declarat la rândul său: "Suntem pregătiţi pentru finală, anul trecut nu am putut să o jucăm din cauza Omicronului. Sperăm ca mâine să câştigăm şi aducem Cupa la Baia Mare. Nu ştiu dacă avem un atu în faţa adversarilor, dar părerea mea este că mâine va câştiga echipa care e mai decisă" 

rugby finala cupei romaniei2

Antrenorul echipei SCM Timişoara, Valentin Calafeteanu, a menţionat că îşi doreşte să câştige primul trofeu pus în joc în 2022, cu atât mai mult cu cât această finală a pregătit-o timp de 20 de săptămâni.

"Mâine se pune în joc primul trofeu din acest an, care de fapt este Cupa României din 2021. E un trofeu pe care cu siguranţă ambele echipe şi-l doresc. Sper să fie un spectacol şi cea mai bună echipă să câştige Cupa. E puţin diferit faptul că e programată înainte de începerea campionatului. Ar fi fost nevoie de nişte meciuri ca să ne intrăm în formă, aşa că mâine vor fi greşeli care peste două luni sigur nu s-ar mai repeta. Dar ţinând cont că e o finală cu siguranţă va fi un meci disputat. Anul trecut am pregătit timp de opt săptămâni această finală, acum din nou alte 12 săptămâni... Aşa că sunt undeva la 20 de săptămâni de pregătire doar pentru această finală. De aceea eu am mare încredere în băieţi, ştiu că gândurile lor în toată această perioadă au fost doar către această partidă. Consider că echipa care se adaptează mai bine are de câştigat", a afirmat el.

Căpitanul formaţiei bănăţene, Vlad Neculau, este de părere că echipa care va face mai puţine greşeli va câştiga trofeul. 

"Suntem entuziasmaţi că vom juca finala pe noul Stadion Arcul de Triumf. Suntem motivaţi să facem un meci bun. Ultima Cupă am câştigat-o în 2016, iar acest lucru reprezintă o motivaţie în plus pentru noi. Consider că mâine echipa care va face cele mai puţine greşeli va câştiga trofeul", a mai spus Neculau.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii