Banner blato Livrare

Rugby | CSM Ştiinţa Baia Mare a câştigat SuperLiga CEC Bank

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

CSM Ştiinţa Baia Mare a câştigat SuperLiga CEC Bank după ce a învins-o pe SCM Timişoara cu scorul de 23-17 (10-10) în finala desfăşurată sâmbătă, pe Stadionul Noua din Braşov. 

Maramureșenii au câștigat prima finală dintre cele șase disputate în compania bănățenilor și este al doilea titlu consecutiv pentru Știința! Băimărenii şi-a trecut astfel în palmares al şaptelea titlu de campioană (1990, 2009, 2010, 2011, 2014, 2019, 2020), iar SCM Timişoara rămâne cu şase titluri (1972, 2012, 2013, 2015, 2017, 2018).

"Zimbrii" au condus în permanență, s-au desprins rapid la 10-0, dar timișorenii au revenit și au egalat, acesta fiind și scorul cu care cele două echipe au intrat la cabine. În repriza a doua, tot băimărenii au preluat inițiativa, au marcat al doilea eseu și au pus din nou 10 puncte diferență, 20-10. Pe final, Timișoara a reușit un eseu și s-a apropiat la trei puncte, însă CSM-ul a transformat o lovitură de pedeapsă, 23-17, și a ținut de rezultat până la finalul jocului.

CSA Steaua Bucureşti a obţinut medaliile de bronz în SuperLiga CEC Bank la rugby, după ce a învins-o pe CS Dinamo cu 33-13 (19-3), sâmbătă, pe Stadionul Noua din Braşov, în finala mică a campionatului.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a asistat la finala SuperLigii CEC Bank de la Brașov, alături de președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu. 

"Mi-am dorit mult să fiu prezent la această finală pentru că nu am putut onora invitația Federației de Rugby din primăvară, la meciurile României de la Botoșani. Este o perioadă dificilă pentru tot sportul și mă bucur că, treptat, competițiile se reiau. Apreciez efortul pe care rugby-ul l-a făcut cu reluarea campionatului, știu că a fost dificil pentru că în acest sport de echipă tot ce înseamnă revenire în competiție, cu respectarea normelor sanitare și a protocolului comun MTS - MS, e un efort suplimentar pentru că vorbim de un lot de 40, 45 de jucători. Asta înseamnă cantonament, testare, multă responsabilitate și seriozitate din partea tuturor celor implicați. Întotdeauna am spus că sunt un susținător al competițiilor care se termină pe teren, al meciurilor care se joacă, de aceea mă bucur că am putut asista astăzi la partida care a stabilit campioana națională la rugby. A fost un meci intens, jucătorii au fost foarte motivați să câștige, nu s-au menajat deloc, s-au luptat pentru fiecare balon. Felicit ambele echipe pentru efortul și dăruirea lor", a declarat Ionuț Stroe.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii