Naționala de rugby a rămas fără antrenor

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Federația Română de Rugby a anunțat rezilierea unilaterală a contractului antrenorului principal al naționalei de seniori, Thomas Lievremont. Francezul nu a îndeplinit obiectivele de performanță stabilite.

Fost internaţional francez, Thomas Lievremont se afla la conducerea naţionalei de rugby a României din 12 septembrie, semnând un contract valabil până după Cupa Mondială din 2023.

  • ”În cadrul ședinței de pe 5 decembrie, care a avut loc la București, membrii Biroului Federal al Federației Române de Rugby au decis în unanimitate denunțarea unilaterală a contractului antrenorului principal al naționalei de seniori a României, Thomas Lièvremont, și a contractului antrenorului responsabil cu pregătirea fizică, Olivier Rieg. Motivul acestei decizii este nerespectarea mai multor clauze contractuale, fapt care a generat neîndeplinirea obiectivelor de performanţă stabilite de comun acord de World Rugby şi Federaţia Română de Rugby şi asumate de cei doi antrenori. Au fost începute deja de către forul mondial şi Federaţia Română de Rugby demersurile în vederea identificării celor mai potrivite persoane care să îi pregătească pe ‘stejari’ în viitoarea campanie din cadrul Rugby Europe International Championship, care va debuta la începutul lui 2019”, se arată într-un comunicat al Federației Române de Rugby.

În luna noiembrie, România a susţinut trei meciuri, în care a înregistrat o victorie şi două înfrângeri. În prima întâlnire, România a învins Portugalia cu 36-6, victorie care îi menţine pe ”stejari” în primul eşalon al Rugby Europe International Championship.

Celelalte două meciuri, partide test World Rugby, au fost pierdute în faţa echipei Statelor Unite (5-31) şi a Uruguayului (20-27).

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii