Rugby | România joacă sâmbătă, la Baia Mare, meciul din play-off-ul Rugby Europe, cu Portugalia Foto: Federația Română de Rugby

Rugby | România joacă sâmbătă, la Baia Mare, meciul din play-off-ul Rugby Europe, cu Portugalia

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Naționala de rugby a României va disputa sâmbătă, 10 noiembrie 2018, un meci de baraj pentru menținerea în Rugby Europe Championship 2019, în care va întâlni Portugalia. Partida va avea loc la Baia Mare, pe Arena Zimbrilor, de la ora 14:00.

Pentru aceasta partida, staff-ul tehnic, format din Thomas Lièvremont, Danie de Villiers si Dănuț Dumbravă, a stabilit echipa care va intra pe teren. In Primul XV se regasesc trei jucatori care vor debuta pentru România, Daniel Plai, Vladut Popa si Ionel Melinte.

  • “Sunt deja doi ani de cand Portugalia joaca in esalonul doi, insa asta nu o face cu nimic un adversar slab. Va fi un meci greu, ne asteptam la asta, ei vor veni aici fara nicio presiune, nu au nimic de pierdut, ci doar de castigat. Marea presiune este pe noi, pentru ca de aceasta partida va depinde viitorul rugbyului romanesc. Noi suntem increzatori, ne pastram capul pe umeri pentru ca ne-am invatat foarte bine lectia, nu ne mai consideram castigatori dinaintea intrarii pe teren cand avem adversari mai slab cotati decat noi. Trebuie sa ne vedem de sistemul nostru, de proiectul nostru si sa il ducem pana la capat, rugbyul romanesc are nevoie de o victorie”, a declarat Mihai Macovei, capitanul României.

Echipa Romaniei pentru meciul cu Portugalia:
1. Constantin Pristaviță (CSM Stiinta Baia Mare), 2. Eugen Căpățână (Timisoara Saracens), 3. Alexandru Țăruș (Sale Sharks), 4. Marius Antonescu (Colomiers), 5. Adrian Moțoc (Agen), 6. Mihai Macovei (Colomiers), 7. Valentin Ursache (Oyonnax), 8. Andre GORIN/Andrei Gorcioaia (RC Massy), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 12. Fonovai Tangimana (CSM Bucuresti), 13. Cătălin Fercu (Timisoara Saracens), 14. Vladut Zaharia (Timisoara Saracens), 15. Ionel Melinte (CSA Steaua)
REZERVE: 16. Andrei Rădoi (Timisoara Saracens), 17. Ionel Badiu (Romains), 18. Alexandru Gordas (CSM Bucuresti), 19. Johan Van Heerden (Perpignan), 20. Adrian Ion (CSM Bucuresti), 21. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 22. Vlăduț Popa (Timisoara Saracens), 23.Florin Vlaicu (CSM Bucuresti)

In urma deciziei World Rugby de a descalifica România de la Cupa Mondiala 2019 din Japonia si de a o penaliza cu 25 de puncte ca urmare a folosirii unui jucator neeligibil in partidele de calificare, Stejarii au ajuns pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018. Astfel, România trebuie sa joace barajul cu Portugalia, care a castigat Rugby Europe Trophy 2018, al treilea esalon valoric, invingatoarea urmand sa evolueze in editia 2018-2019 a Rugby Europe Championship.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii